Opel Zafira A 2005: Meten aan Airbag systeem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Ik heb een schema kunnen bemachtigen, om zo de airbags weer paraat te krijgen. Ik ben nieuw in deze schama's en ik denk dat ik wat hulp nodig heb! De foutcode is 00082 - Passenger Side Airbag Sensor Circuit Malfunction. Als ik het goed begrijp is er geen communicatie met de crash sensor in de deur. Volgens mij kan dat 2 dingen betekenen: 1) ergens een breuk in de communicatie draden, of 2) er is iets mis met de sensor, welke in de deur moet zitten. Als ik het schema goed lees, dan gaan de draden Groen via pin 44 en Groen/wit via pin 43 vanaf de airbagmodule, via X1 en X4 naar de Airbagsensor B33. De draden blijven Groen (op pin 1) en Groen/wit (op pin 2). Klopt mijn verhaal?
Tevens het laatste probleem: Het SRS waarschuwingslampje brandt niet. OP-COM zegt hij brandt 0V, maar ik zie niets. Is dit een lampje, welke doorgebrand kan zijn? Kan ik deze vervangen door een LED?

Ik hoop dat ik hier wel antwoord op krijg, want ik weet dat dit velen boven de pet gaat....

biomus

Geplaatst door biomus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 3 jaar geleden

type aangepast, dat wordt beter begrepen dan handelsbenaming.

Forum admin

biomus (0), 3 jaar geleden

Zo te zien zitten hier alleen nog maar mechanische techneuten en geen meachatronica techneuten. Jammer, want 10 jaar geleden was het hier een stuk beter. Heb velen geholpen aan ideeen en oplossen van problemen.

Ga het eens op buitenlandse fora proberen.... Jammer!

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 (190) PRO, 3 jaar geleden

Jammer dat je hier niet vind wat je zoekt.
10 jaar geleden waren er monteurs die er nu niet meer zijn...dus dat is geen vergelijk.
Succes op andere fora

Forum admin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.