Opel 0: moeilijk schakelen astra y2.0dth

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: y2.odth

Goedenavond,

Ik heb sinds een paar weken een astra gekocht uit juni 2003. Nu vind ik hem nogal lastig schakelen vooral in de eerste, tweede en derde versnelling. Versnelling gaat er wel in, maar een beetje stug. Is ook niet continu het geval, maar wel vaak. Kan dit liggen aan het schakelmechaniek? Of is het de koppeling (wat me stuk lijkt bij 110000 km). Heb ook wel eens gehoord dat je bij dit type motor schakelmechaniek moet smeren? Ik hoor graag jullie reacties...

arjan1985

Geplaatst door arjan1985 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

sel (0), 15 jaar geleden

Versnellingsbakolie niveua (laten) controleren of verversen. Normaliter is de vesnellingsbakolie voor het gehele levensduur van de auto, tenzij ergens toch vers.bakolie lekkage is of dat door bepaalde reparatie bakolie is gaan lekken..
Effe naar garage auto op de brug, controleren op lekkage, niveau vers.bakolie controleren - bijlaten vullen.
Als niveua e.d. in orde is wordt er ook wel eens een teflon toevoeging (tube met 100 ml), in de bak gedaan zodat het wat soepeler schakelt e.d..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.