Opel Astra: moeizaam starten van motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400 16v

Wagen rijdt goed, maar start moeilijk, dwz de starter doet de motor toch ettelijke omwentelingen maken alvorens hij aanslaat. Zowel koud als warm komt het probleem terug. Ik heb zojuist het benzinefilter gewisseld (was behoorlijk vervuild) en meteen ook maar de bougie's vervangen. Er is een product toegevoegd (Valvoline) voor de reiniging van kleppen en eentje voor de reiniging van de injector. Er lichten geen lampjes op. De klant tankt bij Avia.
Een collega die met Opel vertrouwd is, zegt dat deze motoren heel gevoelig zijn voor vervuiling aan de kleppen en er eventueel compressieverlies kan optreden.

garagebraeckman

Geplaatst door garagebraeckman (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

dirk2281 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo Eddy,het kan eventueel in de krukassensor zitten en ik heb ook een keer de EGR klep vervangen voor dit probleem.
Succes groetjes Dirk

garagebraeckman (0) PRO, 17 jaar geleden

ok, Bedankt voor de tip. Ik laat hem nog een paar dagen rijden, om dan de uitlezing te doen. Een defecte sensor moet toch geregistreerd worden? Raar is wel dat hij niet stilvalt? Met een defecte sensor zou je dat verwachten?
Ik hou je op de hoogte.
Groetjes,
Eddy

LOTUS (0) PRO, 17 jaar geleden

Onlags zefde probleem met maar een enkele keer dc EGR en wel hoger verbruik zij de klant EGR vervangen start nu weer als vroeger

LOTUS (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit nog even de EGR klep
Als ik het niet verkeerd voorheb bestaat die EGR klep nu in een ruilsysteem van opel zelf zeker voor de 16 16v motor in astra
Denk dat het dezelfde klep is doet de prijs flink zakken

garagebraeckman (0) PRO, 17 jaar geleden

Ok, Bedankt voor de snelle info. De auto moet nog terugkeren, maar ik heb toch al wat achtergrond om goed te kunnen reageren!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.