Opel Astra: Montage koplamp hoogteregeling Astra G merk Hella

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i

Ik heb vandaag beide koplampen van mijn Opel Astra G vervangen, en kom er nu achter dat de hoogteverstelling motortjes van de koplampen er niet goed in zitten. Ik heb al diverse zaken op internet gelezen maar het inhaken van het balhoofd in de sleuf van de reflectorbediening lukt me niet. Tips? Of moet ik per se het hele zaakje weer uitbouwen? Het zijn Hella motortjes met lichtgrijs kapje erover met witte verstelpal.

etiennev

Geplaatst door etiennev , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

Petje57 PRO, 9 jaar geleden

Reflector v/d koplamp met 1 hand naar achteren trekken en met de andere hand de stelmotor inhaken. Voordien even de stelmotor aansluiten en de schakelaar in de auto op de hoogste stand zetten ( op contact, licht aan ) zodat de stelmotor op de langste stand staat. Werkje van 3 minuten.

Gr.

etiennev, 9 jaar geleden

Bedankt Petje, hoogste stand is stand 3 dan dus, dan gaat de reflector verder naar beneden en wordt het witte kunsstof staafje met balhoofd langer, logisch dat ik 2 uur proberen op stand 0 geen resultaat boekte. Maar je zegt reflector met 1 hand naar achter trekken en dan inhaken, dus naar achter trekken, loslaten en via hetzelfde gat inhaken? Ik hoop dat ik morgenvroeg dan binnen 10 minuten klaar ben, werd er een beetje moedeloos van.... weet jij toevallig om de hoeveel km of jaren de distributieriem vervangen moet worden?

MVG,

Etienne

[quote=Petje57]Reflector v/d koplamp met 1 hand naar achteren trekken en met de andere hand de stelmotor inhaken. Voordien even de stelmotor aansluiten en de schakelaar in de auto op de hoogste stand zetten ( op contact, licht aan ) zodat de stelmotor op de langste stand staat. Werkje van 3 minuten.

Gr.[/quote]

Petje57 PRO, 9 jaar geleden

Niks loslaten! Ik schreef dus: ........ achteren trekken en met de andere hand ............ Twee (2) handen gebruiken dus! Tegelijk!
De reflector kun je door voorzichtig aan de stekker van de grotere lamp te trekken, naar achteren halen.

D-riem: X16XEL moor ( 16 klepper ) 60000 km of 4 jaar en X16SZR 90000 km of 6 jaar. Motorcode staat op het kentekenbewijs bij de typeaanduiding.

Bij beide typen ook de waterpomp, span- en looprollen vervangen.
Voordeel van de X16SZR (8 klepper) is dat bij een eventuele riembreuk er geen motorschade is. Heb bij deze de riem er wel eens meer dan 2 ton op laten zitten. Bij de X16XEL geen enkel risico nemen want bij deze ben je minimaal 1000,- euro lichter als de riem breekt.........

Gr.

etiennev, 9 jaar geleden

RV lamp gedemonteerd, hoogteregeling erin, LV lamp hoogteregeling erin gekregen met veel moeite. Alles weer helder en super lichtopbrengst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.