Opel Astra: Monteren injector

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6i 8v 52kw

Ik heb sinds kort wat problemen met de injector van mijn auto.
Deze is een tijdje geleden vervangen en nu kwam er geen brandstof meer uit de injector.
Toen ik deze uit zijn behuizing haalde kwam ik er achter dat het filtertje dat om de injector heen zit kapot was en de brandstoftoevoer behinderde.
Ik heb een nieuw filter gekocht maar om er zeker van de zijn dat ik zelf niet de zelfde fout maak het de montage is de vraag of iemand mij kan vertellen HOE ik de injector het best kan monteren.

Als ik de injector plaats dan moet er een metalen lipje aan de zijkant gemonteerd worden.
Als ik dit lipje vast draai dan word de injector naar beneden gedrukt in zijn behuizing.
Als ik dit echter doe lekt de injector aan de onderkant een behoorlijke hoeveelheid benzine.
Ik denk dat de injector niet goed op zijn plek zit maar ben een beetje terughoudend en wil niet gelijk met een hamer aan de gang gaan.
Moet ik de injector 'vaster' draaien of moet de injector inderdaad met een beetje voorzichtigheid op zijn plaats geslagen worden?

Alvast bedankt..

Sidney

flederflick

Geplaatst door flederflick (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit is niet zo moeilijk: let even op of er wel 'n rubberring gemonteerd is aan de onderzijde van de injector en er toevallig geen 2e onder in het injectiehuis ligt. Want dan past het niet.
Dan de rubberringen iets invetten of inolieen en met de vingers druk je de injector dan zo tot onder in de houder. Klembeugeltje vastzetten, stekker er aan en klaar. Zeker niet slaan of met het beugeltje gaan dwingen.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.