Opel Vectra: Monteren Trekhaak

Bouwjaar: 2001

Hoi,

Wil zelf een trekhaak monteren onder mijn Vectra B Station. Heb inmiddels tweedehands een orginele GM trekhaak voor mijn type auto gekocht en op "Bosal-Towbar" een montage handleiding gevonden in stripboek formaat :-) De trekhaak is voor een 7-polige connector. Krijg de montage van de trekhaak wel voor elkaar, alleen heb geen elektrisch schema voor de aansluiting van de bedrading. Mijn auto is uitgevoerd met boardcomputer met check-control. wie heeft er voor mij schema's, tips of info om de bedrading van de trekhaak in de auto aan te sluiten zodat ik geen problemen krijg met de lampencheck van de auto? Het is voor mij trouwens niet belangrijk dat er een check control hoeft te zitten op de verlichting van de aanhanger! Moet ik trouwens nog rekening houden met een mistachterlicht aansluiting op de aanhanger en zo ja, hoe kan ik dit elektrisch uitvoeren?

Alvast bedankt voor de antwoorden en groetjes René Deenen

youp1968

Geplaatst door youp1968 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

gewoon rechtstreekt aansluiten op de achterlichten geeft geen problemen bij deze vectra

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Maar er schijnt wel een snel stekker aanwezeig te zijn bij uitvoeringen met board comp dacht ik,

Weet iemand of dit klopt, ik heb namelijk wel problemen met de board comp.

Willem

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

niet elke vectra is voorbereid helaas....je kunt het natuurlijk eerst zelf even controleren....wie weet ligt de bedrading er wel..

youp1968 (0), 18 jaar geleden

Hoi,

Heb alle bekleding uit de laadruimte en zie geen aparte stekker als voorbereiding voor de trekhaak. Er loopt een kabelbundel naar het linker achterlicht en een naar het rechter achterlicht. Er zitten aan mijn trekhaak (7 polig) 2 gescheiden draadbundels. Een met de kleuren bruin, geel en blauw en een met de kleuren rood, groen en zwart. Weten jullie zo welke draad aan welke draad van de achterlichtunits verbonden moet worden? Hierdoor wordt de trekhaak aansluiten parallel aan de achterlichtunits geschakeld, geeft dit geen prblemen met de check-controle? Is mistachterlicht nu verplicht? Zo ja, dan gaat dit zeker niet lukken met 7-polige aansluiting?

Nog een vraagje over de 5 gaten welke ik moet boren op de plek van de voorgedrukte centerpunten in het plaatwerk:
Heb een trek haak waarop het typeplaatje taat dat hij van GM is, dus neem aan een orgionele Opel trekhaak. Heeft 5 afstandbussen met een diameter van ca. 18mm en leen hebben aan een zijde een flensrand welke oploopt naar een diameter van ca. 23mm. Met welke diameter moet ik nu de voorgecenterde gaten boren? ik neem aan dat de afstandbussen met de flensrand naar boven toe geplaatst moeten worden?

Pfff.....wel weer genoeg vraagtekens dacht ik zo. maar ja, beter duidelijkheid dan iets hopeloos fout doen! Hoop dat jullie me op al deze vragen wat antwoorden kunnen geven.

Met vriendelijke groeten René Deenen.

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk hier eens wat de montage betreft:



http://www.brinkweb.com/attachment.php?t...


youp1968 (0), 18 jaar geleden

Hoi Opeltje,

Deze handleiding had ik ook al gevonden maar, is wat betreft mijn montage vraag niet erg duidelijk. Ze spreken over voorboren met 6 mm en dan opboren tot 25 mm? Dat kan niet goed zijn. De handleiding van Bosal is wel iets duidelijker maar geeft ook geen goed antwoord op mijn vraag. Bij beze handleidingen zou wat tekst in het stripverhaal niet hebben mistaan.

Groetjes René

Opeltje (0) PRO, 18 jaar geleden

de bussen moeten er vanaf de kofferbak door he....dus die diameter moet je de gaten in de kofferbak boren...

youp1968 (0), 18 jaar geleden

oké....gelukt, hij zit eronder! Nu nog even stoeien met de electra.....eerst maar eens uitzoeken hoe ik dit aan moet sluiten. Bedankt zover!!!

Groetjes René

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.