Opel Astra: mooie 'geweldige' Astra; storingslampje..

Bouwjaar: 1996

Hallo Allemaal,

Mijn 'geweldige' Astra station CDX uit '96 heeft sinds enkele dagen een brandend storingslampje. Niet meteen maar na even rijden. Ik weet dat ik hem uit kan laten lezen, maar ja, dan ben ik meteen 40 euro (excl.?) kwijt. Wie heeft een vermoeden waar ik naar kan kijken? Ik moet ook nog even melden dat ik een aanhoudende hoge pieptoon hoor die begint als ik ~ 80 rij.
Hij rijdt verder totaal zonder problemen.
Is er ook een lijst met storingen die het lampje kunnen laten branden?

Groetjes en ik hoop dat iemand iets weet.. en dat het niet ernstig is..

Maarten

maarten6774

Geplaatst door maarten6774 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Nog wat: er loopt een slangetje van de ecotec-kleppendeksel naar wat ik zie als een dikke buis die van de airco afkomt en dan met een bocht op het blok draait. Het slangetje dat ik bedoel heeft een gat gekregen doordat het tegen een bout aan drukte. Kan dat ook kwaad? Waar dient dat slangetje voor?

Groetjes,

Maarten

Rein9369 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat voor motor,als het een diesel is en het slangetje een vacuumslang dan kan dat deze storing veroorzaken, pieptoon zegt me niks, succes

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Hoi Rein,

Sorrie: 1.8 benzine 16V. Misschien toch ook een vacuumslangetje?

Maarten

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Ik bedoelde natuurlijk 'geweldige' omdat ik zo blij was met deze eigenlijk erg luxe auto, na de problemen met de kadett.
Maar we hebben hem pas twee maanden en nu al iets...

bartg (0), 18 jaar geleden

De fluittoon kan ook bij de stappenmotor vandaan komen als het onderste boutje dol-gedraaid is. Dir heb ik meegemaakt.

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Hoi Bart, interessant. Bedankt voor je reactie. Ik heb al eerder dingen erover gelezen, maar ik weet niet echt waar hij zit en wat hij doet...ik bedoel de stappenmotor.

Maarten

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik ben erachter wat de reden van het storingslampje is: niet werkende lambdasonde. Nou zijn die dingen duur en er is nog zoiets als een stekkertje dat slecht contact maakt, en dat heb ik even losgehad. Dat ziet er goed uit en het is redelijk goed vochtdicht gemaakt, dus ik vermoed niet dat het oxidatie is.
Kun je die lambdasonde ook testen? er zitten 4 draadjes aan. Welke 4 draadjes zijn dat? Welke kan ik doormeten? Ik heb op dit forum gezocht, maar ik kan het niet goed vinden.

Alvast bedankt en groetjes,

Maarten

Rein9369 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Maarten, sorry voor de late reactie, op je lambdasonde zitten 2 witte kabels, deze zijn voor de verwarming van de lambdasonde, de wit/zwarte de signaal draad naar de computer en de zwarte? of bruine? massa. Ik zou in dit geval gewoon de lambdasonde vervangen. Immitatie is vaak minder duur dan origineel, misschien moet je wel de stekker zelf eraan solderen, succes ermee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.