Opel Astra: verlichting VDO cd441xed

Bouwjaar: 2000

Hallo allemaal,

Ik heb een Astra 2.0Dtl met ingebouwde radio/cd speler van VDO. Het betreft het type: cd441xed
Nu heb ik alle orginele oranje verlichting in mijn auto vervangen voor blauwe ledjes. Maar nu is alleen de verlichting van mijn radio nog oranje.. Heeft er iemand ervaring met deze radio's en weet iemand hoeveel watt de lampjes zijn, of deze te vervangen zijn voor ledjes enz??
Hoop van jullie te horen

Mvg Bart

Bart van de Groes

Geplaatst door Bart van de Groes (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

woesch (0), 18 jaar geleden

Alles is te vervangen maar of het nut heeft is de vraag, misschien krijg je dadelijk wel meer storingen in het apparaat. Niet vanwege de kleur blauw maar ik bedoel dat je waarschijnlijk alles moet solderen en een printplaatje is snel verbrand. ik zou het niet doen.

bart874 (0), 18 jaar geleden

In een frontje zit meestal een backlight achter het lcd. Dit is een lichtgevend plaatje (ter grootte van het lcd) die overal een gelijk licht uitstraalt.
Een led is zoals je weet een lichtpunt. Tevens is een backlight meestal maar een paar millimeter dik, een led krijg je er waarschijnlijk niet rechtop achter. Je kan mazzel hebben, dat er aan de zijkant van het lcd een normale enkele led zit die als backlight fungeert, maar als dit het geval is blijf je met het probleem zitten dat een blauwe led 3,5 Volt nodig heeft (oranje slechts 2 volt). Als je geen elektronica kennis hebt, zou ik er niet aan beginnen.

woesch (0), 18 jaar geleden

precies

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Hmm, eerlijke berichten worden hier schijnbaar weggehaald als Dhr Bouwhuis ongelijk blijkt te hebben.

Leds werken op Stroom en niet op spanning zoals Bart bouwhuis hier beweerd.

Het gaat erom of je een beetje handig bent in knutselen, je kunt dan voorzichtig kijken of je het ledje kunt vervangen door een andere of je de huidige verlichting kan uitschakelen en ergens anders een led voor de verlichting kan plaatsen.

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Mark P

Berichten waarin je iemand verteld dat hij uit zijn nek lult worden door ons verwijderd.
Misschien wil je in de toekomst dit soort uitspraken achterwege laten.

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Geachte Moderator, dan had je gewoon dat stukje eruit kunnen halen, Dhr Bouwhuis vertelt onzin en deed alsof zijn neus bloede.

Zijn onzinnige bewering dat een led 3,5Volt nodig heeft hebben jullie wel laten staan, zijn andere reactie waarin hij mij aanviel hebben jullie ook weggehaald en mijn reactie waarin ik duidelijk aantoonde dat wat hij beweerde onzin is (gestaaft met gegevens van verschillende fabrikanten) is ook verdwenen, daardoor is nu de hele zaak erg scheef getrokken is.

Mark

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Leuk, jammer dat je mijn verhaal weg hebt gehaald daar zag je namelijk de gegevens van slechts 3 verschillende fabrikanten met dan al stroomverschillen tussen 20 en 70mA (en zelfs 150mA puls)en ook verschillende spanningen het een en ander hangt weer samen met de lichtopbrengst(je wilt natuurlijk niet dat je display de rest van de auto verlicht).

Domweg beweren zoals Bart Bouwhuis doet dat het 3,5V is klopt dus van geen kanten, een LED is een diode en geen lamp en kun je dus ook niet als een lamp behandelen, het heet niet voor niks Light Emitting Diode.

mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.