Opel Astra: Motor hield in bij lage toeren na koude start

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9CDTI 100 pk

Heb het volgende probleem (gehad) met mijn Astra H.

Op vakantie bij flink koude temperaturen kwam kort na de (zeer) koude start (overdag -15°C, 's nachts nog veel kouder) na een halve minuut het lampje met de steeksleutel aan, die na een paar minuten weer uit ging.

Terug van vakantie en zo'n 2000 km verder had ik het volgende probleem: ik kon amper wegrijden. De motor startte netjes en liep prima stationair, maar er gebeurde bijna niets bij het gasgeven, de eerste paar minuten na het starten.

Auto naar de garage gebracht, na heel veel zoekwerk (er waren geen foutmeldingen bij het uitlezen) tot de conclusie gekomen dat het brandstoffilter extreem vervuild was. Deze is vervangen, hoewel het er pas 13.000 km in zat. Nog wat onwennig deed de motor het een stuk beter, en na een verse tank diesel met toevoeging van stp diesel injektor reiniger trekt-ie inmiddels weer als vanouds.

Nu heb ik echter weer het volgende: vanmorgen ging na ongeveer een kwartiertje rijden het gele lampje met de steeksleutel weer branden. Nadat ik de motor had afgezet en opnieuw gestart ging in plaats van het "steeksleutel" lampje het "motorblok" lampje (=uitlaatgassen?) branden.

Met mijn garage afgesproken om het maar even aan te kijken. We zijn tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk het resultaat is van nog wat vuil dat loskomt. Toch ben ik er niet helemaal gerust op. Kan dit kwaad? Kan ik nog iets anders doen of proberen?

Alvast bedankt voor alle hulp.

mvalkenburg

Geplaatst door mvalkenburg (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Zonder uit te lezen kun je er niets van zeggen. Ook niet of het kwaad kan.
Er zijn zoveel mogelijkheden tegenwoordig waarom dat lampje brandt.

mvalkenburg (0), 13 jaar geleden

OK, ga ik dit weekeinde even bij de garage langs. Ik kwam trouwens n.a.v. een tip hier op het forum er via de BC achter dat de temperatuur van mijn koelvloeistof niet hoger wordt dan 70°. Kan dit er iets mee te maken hebben, of is dit weer iets heel anders. Zal uiteraard de garage nog eens vragen hoe of wat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.