Opel Corsa: Motor houdt in

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4-16V 111 Edition

Hallo Allemaal,

Momenteel kamp ik met een probleem.

Opel 1.4 uit 2010 nieuw gekocht. In 2011 merkte ik dat na het oplaten van de koppeling bij het opschakelen dat de motor inhoudt en soms zelf snelheid verlies. Dit gebeurde sporadisch en onregelmatig. Bij de dealer kon men na proefrijden en bij het uitlezen van de computer geen fout(melding) vinden. Men heeft een software update van de motor gedaan. Sindsdien lijkt het alsof de motor enigszins inhoudt. Het lijkt alsof na het opschakelen en koppeling helemaal omhoog laten met gas geven de motor even geen trekkracht heeft. Toerental blijft even hangen. Met meer gas geven schokt de auto enigszins. Dit is zo irritant als je snelheid wil maken zeker bij het invoegen.

Iemand enig idee wat er aan de hand is?

Alvast bedankt.

Ion

Geplaatst door Ion (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat zegt de dealer die de update geinstalleerd heeft?
Is dit nog garantie of net er buiten?

Schokken van de auto vindt ik in ieder geval niet normaal.
Het klinkt een beetje als een mengsel probleem. Misschien een klein beetje valse lucht of een slecht werkende luchtmassa meter.
Kennelijk ook nog weer versterkt door de update.
Als je de fuel trim (in EOBD Long Term Fuel Trim) uitleest kun je constateren of het mengsel goed of niet goed is.
Werkje van een paar minuten.

Ion (0), 12 jaar geleden

Bedank voor je reactie.

De update is onder garantie gebeurd. Een paar dagen geleden met de auto opnieuw naar de dealer geweest. Monteur meegereden. Hij vond het meevallen. Nieuwe software update gedaan. Volgens Opel garage zou heet probleem opgelost zijn. Zelf heb ik niet de indruk dat het probleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.