Opel Astra: Motor lampje branden en haperen tijdens het rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Wie kan mij helpen?? Mijn opel astra heeft wat problemen sinds kort, als ik rij merk ik dat de motor inhoud en happerd tijdnes het rijden. ALs de motor hapert dan gata vaak het oranje motor lampje branden. Hij valt niet uit en het lampje blijft ook niet vol continu branden. Als het lampje brand is het vaak niet langer dan 10 seconden. Wie kan mij vertellen wat dit is en wat ik er aan kan laten doen. Oh ja en ik heb het idee dat de auto stinkt en dat hij meer benzine verbruikt.

Alvast bedankt voor de reactie's

ptc

Geplaatst door ptc (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

uit laten lezen om er achter te komen wat het probleem is

autobedrijf van breugel (0) PRO, 16 jaar geleden

uit laten lezen, waarschijnlijk slecht functionerende egr klep.
komt vaker voor.
als dat zo is zorg er dan wel voor dat het inlaat spruitstuk ook gereinigd word anders heb je kans dat deze storing straks weer voorkomt.

ptc (0), 16 jaar geleden

Alvast bedankt voor de tips,
Ik heb ondertussen de computer uit laten lezen en heb de volgende foutmelding

" P0170 Brandstofkorrektie cil. bank 1
Funktionerings-storing"

Ik heb begrepen dat dit een vrij algemeen begrip is, maar misschien dat iemand de klachten in combinatie met de fout code kent en weet wat ik er aan kan laten doen.
Ook hebben ze bij de garage de uitstoot gemeten via de uitlaat. Deze meting gaf aan, voor zover ik het begreep, dat de uitstoot van bezine een waarde van over de 10 had, dus een te hoge bezine verbruik.
Ik moet wel zeggen dat na het uitlezen van de computer, en ze de foutmelding hadden verwijderd uit de comuter, het rijden weer even een stuk beter gaat en de uitstoot meting toen aangaf dat de waarde rond de 3 zat. Toch ben ik bang dat het probleem terug keert dus ik hoop dat iemand me kan helpen. ALvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.