Opel Vectra: motor loopt op 3 cylinders en drukverschil

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: X16XEL

Mijn Vectra B van 1996 loopt momenteel op 3 cylinders. Na verschillende testen met de bougie's en bougiekabels gedaan te hebben blijkt het daar i.i.g. niet aan te liggen.

Nu heb ik de compressie van de cylinders gemeten en geeft de "defecte" cylinder een compressie van 240 psi aan, de andere 3 normaal functionerende cylinders geven 210 psi aan. Wij zitten zelf te denken aan een defecte klep die niet meer open gaat waardoor de druk hoger is of aan een defecte injector.

het is ongeveer een week of 3 geleden begonnen met licht gestotter tijdens het rijden, daarna bougies etc. vernieuwd (kleine beurt) en toen was het even voor een paar dagen goed. Daarna begon de motor weer te stotteren en dat werd steeds erger. Sinds 3 dagen loopt ie dus opeens nog maar op 3 pitten.

Bij de apk vorige maand gaf ie ook al problemen met de co2, de uitstoot was te hoog. Misschien een verband?

Wie weet wat er met de motor mis kan zijn en heel belangrijk, wat kost zoiets ongeveer om in een garage te laten repareren.

B.v.d.
Erik

ooklee

Geplaatst door ooklee (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Averdonk (0) PRO, 17 jaar geleden

Wellicht de bobinebrug defect. Komt vaker voor. Prijs zul even moeten opvragen bij dealer. Schatting: 200,- euro.

ooklee (0), 17 jaar geleden

De bobinebrug, ik neem aan dat dat dat zwarte ding is op de plaats waar vroeger een verdelerkap zat. Is het niet zo dan dat hij dan geen vonk moet geven als dat ding defect is? ik heb gewoon een vonk in alle 4 de bougiedoppen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.