Opel Corsa: Motor loopt op drie cylinders

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: x1.6XE

De auto van mijn zoon loopt continu op drie cylinders en stinkt naar de benzine. Als je voor de auto staat is het de linker cylinder. Bougie schoonmaken en hij loopt een fractie mee.

Injectoren en bougies heb ik gewisseld. Tevens bobine en kabels vervangen. Gaf geen oplossing. Een enkele keer loopt de motor goed. Compressie is goed. Foutmelding op EGR.

Kan een defecte EGR de reden zijn dat de motor teveel brandstof of te weinig lucht krijgt? Als je de bougie eruit haalt is die nat van de benzine.

Op het forum heb ik iets gelezen van het afdoppen van de EGR. Kan dit het probleem verhelpen en krijg ik dan geen probleem met een te hoge CO waarde bij APK.

bvd

528i

Geplaatst door 528i (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Op 4 cilinders lopen is wel het minste wat hij moet doen..

Wat was de gemeten compressie ?

Of hij krijgt een teveel aan brandstof of de vonk is dermate slecht dat hij niet goed verbrand,wat het lopen op 3 cilinders kan verklaren.

Heb je de bougies vernieuwt net zoals de injectoren ? of heb je de injectoren onderling gewisseld maar leef het probleem toch bij cilinder 1 zitten ? Spuiten ze mooi in,en lekken ze niet ?

Gr Stefan

kleijn (0), 14 jaar geleden

benzine druk begrenzer kapot

of toch gewoon een beurtje met nieuwe bougie,s

528i (0), 14 jaar geleden

Een monteur van Opel heeft de compressie gemeten. Injector gewisseld. Bougie gewisseld. Het probleem bleef bij dezelfde cilinder. De injector en de bougie werken bij de tweede cilinder gewoon goed. Hij vonkt goed. Voor de zekerheid een andere bobine unit gemonteerd maar het probleem blijft.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

egr klep kun je gewoon afdoppen en kun je toch proberen haalt dit niks uit dan weer gewoon terug maken en laat hem storing geven of wat dan ook als hij dan goed loopt weet je wel waar je moet zijn,en voor apk is dit geen probleem.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

geen inlaatspruitstuk pakking lek even met remmenreiniger langsaf spuiten

528i (0), 14 jaar geleden

Probleem opgelost. Vacuumslangetje op een verdeelkastje was eraf geschoten

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

????? vreemd

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Eraf geschoten of over het hoofd gezien ? :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.