Opel Corsa: motor loopt op maar 3 cilinders van de 4

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4 16V CDX

Hallo allemaal
Ik zit met mijn handen in het haar. Ik heb 10 maanden geleden een opel corsa gekocht ( 70.000) kilometer gelopen. Inmiddels is de koppakking al vervangen door de garage en nu ben ik stil komen te staan en is duidelijk geworden dat de auto maar op 3 cilinders draait. De eerste cilinder heeft geen compressie meer.
Volgens de garage kan pas na het open maken van de motor worden aangegeven wat de kosten van reparatie zijn. Deze varieren van 750-3000 euro( nieuwe cilinderkop).
De garage heeft al aangegeven om 3000 euro inruil te geven op deze auto, maar ik heb hem pas 10 maanden en vanaf het begin heeft de auto al problemen gegeven. Wat kan ik het beste doen. reparereren of inruilen. Wie heeft hier ervaring mee?Wat zijn de kosten normaal gesproken voor zon reparatie
Help!

katrina

Geplaatst door katrina (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Graese Monkey (0), 17 jaar geleden

Hai Katrina

Mijn vraag is waarom is de koppakking vervangen en waneer?
En was dat bij een opel een daeler?
En is het geen reparatie garantie als het binnen een kort tijd weer defect is?
Hebben ze compressie gemeten om een inducatie te hebben wat er aan de hand is,een gat in de zuiger of dat de kleppen vast
hangen of verbrand zijn.
OF is het een Fout van de Garage zelf en willen het niet toegeven.
€750.- voor een koppakking vervangen en eventueel 2 kleppen is genoeg
mvg Graese Monkey

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoelang is de auto goed geweest na de reparatie van de koppakking? Hoeveel km heb je er daarna mee gereden? Je zou denken dat er nog steeds een storing, zoals bv een kapotte waterpomp in zit die niet ontdekt is, terwijl ze wel de koppakking hebben verrnieuwd. Dan begint de ellende natuurlijk weer van voren af aan.

Sytze

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Een beetje garage heeft een endoscoop, daarmee kunnen ze via het bougiegat zien of er een gat in de zuiger zit of dat er een klep open blijft staan (krom is) of dat er een stuk uit de klep is.

katrina (0), 17 jaar geleden

Bedankt allemaal voor de tips. Volgens de garage ( geen opel dealer)is dit domme pech en zijn zij niet verantwoordelijk. De koppakking is 3 maanden geleden vervangen enIk heb ook aangegeven het wel heel kort achterelkaar te vinden. Volgens de garage heeft het niets met de vorige reparatie te maken.

Ik heb nog koelbloeistof dus?
Ik heb inmiddels een andere garage gevonden waar ik meer vertrouwen in heb(opel garage)Maar ik hoor graag tips etc. Ik wil namelijk ook de garage aanspreken op deze naar mijn idee foute reparatie.

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Tja je kunt kijken of de garage lid is van de bovag en dara de klacht neerleggen, zo niet dan vrees ik het ergste voor je

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

[b]Dat suggereerd dat alleen een bovag aangesloten bedrijf eerlijk zaken zou doen???[/b]

Het heeft volgens mij veel meer te maken met de integriteit van het bedrijf.
Ik ben het dan ook pertinent niet met jou eens. Wij zijn geen bovag maar beoordelen fouten vanuit een reël oogpunt. Hebben we net een reparatie verricht en is dat niet goed afgerond dan lossen we dat alsnog op.
En zo zijn er veel meer bedrijven hoor! Ze bestaan echt nog wel. Vaak zijn het juist de grote bedrijven die bij van alles en nog wat zijn aangesloten, die je met een kluitje in het riet sturen.

In deze topic bestaat er een kans dat de garage waar de reparatie is uitgevoerd de waarheid spreekt en dat er nu iets anders aan de hand is.
Wat zeggen zij dan van het 1e probleem en nu van het huidige probleem?

Sytze

pe3hmp (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Sytze, ik beweer in het geheel NIET dat een niet bovag bedrijf oneerlike zaken doet, maar bij een bovag aangesloten bedrijf heb je een onafhankelijke klachtencommissie waar je naar toe kan stappen, bij een bedrijf wat niet bij de bovag aangsloten is (of zelfs uit de bovag is gegooid) heb je dat niet.

Wat ik raar vind is dat de koppakking al bij 70.000 vervangen moest worden, de auto al van het begin af aan problemen heeft enz enz, ik begin dan ook al heel voorzichtig te denken aan dat hij een auto gekocht heeft waarvan de teller teruggedraait is, helaas gebeurd dit erg vaak

mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.