Opel Astra Y1.7DT: Motor maakt rauw geluid na koude start

Bouwjaar: 2001

Hallo, mijn Astra heeft het volgende probleem:

De auto start vlot bij koude start (motorgeluid normaal). Zodra ik begin te rijden maakt de motor een heel rauw geluid Zodra ik +/- 1 km heb gereden is het geluid weer normaal en blijft meestal weg tot de volgende koude start. Ik heb dit probleem gemeld bij de dealer maar afgedaan als "normaal" Een kennis met een Astra met dezelfde motor heeft dit probleem echter niet Herkent iemand mijn verhaal en weet hoe ik dit kan (laten) oplossen ?

Mabo6815

Geplaatst door Mabo6815 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mvdkant (0), 19 jaar geleden

waterpomplagers defect ??
dynamo slecht ??
hoeveel km's staan er op de teller?

gr.
martin

Mabo6815 (0), 19 jaar geleden

Hoi Martin, de auto heeft 119.000 km gereden. Bij 120.000 moet de distributiesnaar worden vervangen. Is het raadzaam meteen de waterpomp mee te laten vernieuwen ? Het geluid komt op bij zodra de motor toeren gaat maken. Zou het iets met de turbo te maken kunnen hebben ?

mvdkant (0), 19 jaar geleden

je kan de waterpomp laten vervangen, gaan zo rond de 120000 km mee, tenminste, de ene wel en de andere niet. turbo heb ik geen verstand van dus hiermee kan ik je helaas niet helpen.
p.s. d riem wel op tijd vervangen !!

gr.
martin

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Het kunnen ook de extra loopwielen zijn van de distributieriem zijn of idd de dynamo...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.