Opel astra X 16 XEL: motor slaat af/ houd in - storingslampje brand

Bouwjaar: 1995

Ik heb hier een astra '95 type X 16 XEL met wisselende storing.
Soms blijft het probleem 2 weken weg om daarna weer regelmatig terug te keren. De motor houd in, trekt slecht om meteen daarna weer goed door te trekken en de motor loopt dan niet meer stationair. Tevens brand op dat moment het storingslampje maar dat is ook niet altijd. We hebben het gasklephuis en stationairregelschuif gereinigd waarna het leek over te zijn maar 3 weken later precies hetzelfde. Het uitlezen van de motor gaf geen resultaat (was wel na de reiniging). Vaak is het zo dat als de klant bij ons komt dat hij dus net weer ff in orde lijkt te zijn waardoor het voor ons moeilijk is om dan te zoeken.
Wie kan ons helpen met een tip ??

Wel moet ik er bij vermelden dat het een ex gas-auto is die behoorlijk wat olie verbruikt 1 liter/1000km. Gezien de staat van de auto zelf is het zeker de moeite waard om er een andere motor in te leggen alleen is daar bijna niet aan te komen. Bij ons in de buurt is er alleen een C 18 XEL aan te komen. Is deze ook in te bouwen zonder problemen te krijgen met het motormanagment, niet dat onze voorkeur daar naar uit gaat.. liever de originele motor!


b.v.d Jerry

Jerry®5418

Geplaatst door Jerry®5418 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens naar de bougies of deze niet vol kool zitten i.v.m. het toch vrij forse olieverbruik.

Jerry®5418 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie, bougies en kabels zijn 3mnd geleden vernieuwd en de bougies worden ook elke keer bekeken op inderdaad event vervuiling.
Klant zit in dubio om er event een andere motor in te leggen maar hoopt dat we het voorlopig zo kunnen oplossen ivm kostenplaatje.
m.v.g Jerry

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

als het motorlampje brandt is er iets niet goed. de dealer moet dit kunnen uitlezen.

Jerry®5418 (0) PRO, 19 jaar geleden

Na de reiniging van gasklephuis e.d hebben we dat laten doen maar toen hadden we wel de accu geruime tijd los gekoppeld gehad. Toen kwam er niets uit, nu heeft ie inmiddels alweer meerdere keren de storing gehad om daarna weer te verdwijnen. Die storing zal ie wel opgeslagen hebben dus is idd opnieuw uitlezen de optie. Zeker omdat we wel zeker willen weten dat het motormanagment 100% is voor we event aan een andere motor beginnen zodat het probleem zich dan niet blijft herhalen!
Het vreemde is dat het lampje niet altijd brand bij het afslaan en inhouden. Verder vind ik de km-stand ook discutabel ivm olieverbruik : 220.000 op de teller, 9 jaar oud en ex gas auto.
Aan de andere kant is aan de motor niet aan te komen om dat deze schijnbaar als zoete broodjes over de toonbank gaan en zoals we van iedereen horen niet echt goed te boek staan. Maar daar zal jij (Opeltje) mij hoop ik meer over kunnen vertellen.

m.v.g Jerry

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

x16xel is best ok.....als je een motor moet hebben...probeer het eens op:

www.onderdelenlijn.nl



Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.