Opel Vectra: Motor slaat pas aan na lang demareren

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: Ecotec 1600i XLX Gl young

Hallo, sinds begin deze week wil mijn wagen niet meer direct starten als je sleutel omdraait om te starten. Startmotor doet zijn best maar het is precies alsof er geen benzine is om een ontsteking te veroorzaken. Wagen is uitgerust met bezine en gas. Eens gestart rijdt hij perfect zowel op benzine als gas. Wanneer motor warm is heeft hij het probleem niet als je dan na korte stilstand wil starten. Afhankelijk van hoever hij afgekoeld is start hij op benzine of gas. Indien niet volledig koud en hij moet terug starten op benzine lukt het nog. Het geen ik ondervind is na een langere tijd stilstand hij niet van de eerste klikt wil ontsteken, toch redelijk lang sleutel houden om de demareren voor hij eindelijk aanslaat.
Kent iemand dit fenomeen en wat zou oorzaak kunnen zijn? Graag jullie hulp.
Greetz.
Vectrasky

Vectrasky

Geplaatst door Vectrasky (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

De benzinepompdruk zal door de jaren wat zijn afgenomen . Ook als de motor op gas draait blijft de pomp zijn werk doen. De druk is minimaal 3 bar maar de pomp zelf is afgedopt 9 a10 bar mogelijk. Daarom is met een bijna lege tank rijden funest voor de pomp. Ook het pompvolume kan afnemen tot een miserig straaltje. Hoeveel is trouwens het spannings verval tijdens het starten??? Succes.

Vectrasky (0), 14 jaar geleden

Hoi, ik hoop dat het niet waar is wat je me meegeeft. Vorig jaar is er inderdaad een nieuwe benzinepomp geplaatst en dit na 12 jaar rijden met gas. Het zou straf zijn moest deze nu al terug defect zijn. Zou het kunnen dat deze al terug defect zou zijn of al druk zou verliezen? Deze is in mijn garage toen nieuwe geplaatst ± 1,5 jaar geleden. Kan ik ergens op de pomp terugvinden of deze een nieuwe was?
Toch al bedankt voor uw reactie.
Groet,
Vectrasky

kleijn (0), 14 jaar geleden

door de jaren heen zal de compressie van de motor ook wat minder geworden zijn
wat zich vertaald in het langere doorstarten de motor moet als het ware eerst druk opbouwen
voor die aanslaat zeker wat jezelf al aangeeft alleen bij koude motor.
wil je het echt weten zul je een compressie test moeten laten doen.
mvg willem2

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Alles is mogelijk dat die pomp nieuw is kan ik niet zien maar meten zegt wat meer . Wat dacht u van water in de tank. Maar ook een nieuwe pomp is met een te lege tank snel aan zijn eind. Minstens 20 liter in de tank houden. Groetjes.

Vectrasky (0), 14 jaar geleden

Ik denk dat ik best dit eens door de garage ga laten meten. Heb zelf zo geen toestel om dit te kunnen meten of kan ik mij zo iets zelf in elkaar knutselen misschien. Zal volgende week dan pas vervolgt worden, afspraak maken enz... kennen jullie wel he. Ik probeer wel altijd met een half volle benzinetank rond te rijden, wat niet wil zeggen dat het al niet eens wat lager heeft gestaan he.
Groeten

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Als dan de motor eindelijk draait blijf dan niet het MM lampje branden.?? We horen wel van je.

Vectrasky (0), 14 jaar geleden

Er blijft niets branden. Het vreemde aan dit alles is dat hij verder perfect rijdt zowel op gas als op bezine heb ik getest. Goed in toeren laten gaan en zonder problemen. Geen enkel signaallampje ook niet direct na het starten. Alles normaal enkel dat ik lang moet demareren. Wat ik sinds gisteren doe is dat ik mijn gaspedaal lichtjes induw zonder te pompen. Ik ben niet zeker of dit wel helpt maar het is precies dat hij dan iets sneller aanslaat, maar het duurt nog steeds te lang, kan ook een gedacht zijn he. Als alles perfect werkt zoals tot vorige week is hij van de eerste klik in gang.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.