Opel Corsa: motor stotterd , lichtje blok brand oranje

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 12v

Ik heb de zondag een Corsa gekocht en er een proef ritje mee gedaan , maar je mocht daar niet sneller dan 50 km ( zone 50) . Alles ging prima , tot ik naar huis ben gereden. Op de autosnelweg geschakeld naar vierde en vijfde versnelling , de wagen houd dan in , plankgas niet sneller dan 90 km , lichtje van de motorblok brand dan oranje. Zolang je niet naar vierde of vijfde versnelling gaat is alles prima. Wie kan me helpen en weet wat de oorzaak is aub ?

gandalf

Geplaatst door gandalf (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Tja, lijkt verdacht veel op een verborgen gebrek.
Mocht je niet buiten de stad proefrijden?
Wat wil je? Maken (wat duur kan zijn) of terug geven en geld terug krijgen wegens verborgen gebrek?

Wil je het laten maken begin dan met het laten uitlezen van de foutcode(s).
Mogelijk zit je katalysator/uitlaat verstopt als gevolg van de aanwezige storing(en).

Shadowranger (0), 8 jaar geleden

Is de auto gekocht bij een particulier of garage (met garantie?). In het laatste geval idd claimen als verborgen gebrek of iig iets in die richting dat het vrij kort nadat de auto is aangeschaft is opgetreden. Eventueel laten uitlezen en foutcodes opschrijven, wat je op internet kan zoeken wat de oorzaak kan zijn.

Btw, een proefrit is meer dan een "blokje om". Een snelwegrit zit er zeker in, en ook een wegdek wat niet zo mooi glad is als asfalt.

Het inhouden op bepaalde toeren kan een noodloop zijn (vandaar dat oranje motorblokje) en heeft te maken met de kat, lambasonde(s) en zaken in het inlaattraject. Door de ECU worden de waarden van de sensoren vergeleken met wat er toelaatbaar is door de fabrikant en milieueisen. Valt er iets buiten dan krijg je dit soort storingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.