Opel Astra: Motor trilt enorm, maakt een zwaar bromgeluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Sinds een paar weken brandde het lampje van motormanagement (volgens boekje betekende dit dat uitlaatgassen niet ok zijn), garage heeft toen uitgelezen dat de sensor na de katalysator deze foutmelding aangaf. Heeft deze gereset. Tot ongeveer 300km gereden te hebben, ging het lampje weer branden, ik heb de stroom eraf gehaald en lampje was weer uit. Weer ongeveer 300km gereden en begon het weer te branden. Ik heb ondertussen bij andere pomp getankt, dacht aan vervuilde benzine, maar hielp dus niet. Nu heb ik ruim 500km gereden, lampje nog steeds uit maar nu: motor klonk ineens na het starten zwaarder, (net alsof uitlaat lek was, maar van buiten de auto hoorde je niets, alleen in de auto) auto trilt ook enorm binnen, een hele zware brom geluid (door het trillen van de motor). Kan niet zeggen dat de motor nu minder vermogen geeft. Bougies nageken deze zagen donker rood uit maar wel alle 4 droog, deze toch vervangen, (De kabels niet vervangen want deze zitten in een module),maar hetzelfde probleem. Kan het door de katalysator komen die deze nieuwe probleem veroorzaakt of wat kan het zijn?

Chrizy

Geplaatst door Chrizy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja, dat vroeg je gisteren ook al. Met de gegevens die je nu geeft denk ik dat de katalysator defect is.

Zonder de exacte foutcode (inclusief nummer) is het moeilijk te zeggen wat er verder aan de hand is.

Chrizy (0), 14 jaar geleden

ok dank je wel, maar dus de katalysator kan deze zware geluid en de tril problemen zorgen? Kan de katalysator stuk gaan en voor een soort van verstopping zorgen dan? Het lampje brand niet meer.
Graag wil ik hem zelf uitlezen, heb daarvoor wel de juiste stekker met usb voor op mijn laptop, alleen niet de juiste programma. Uitlezen door garage vindt ik te duur om dat steeds te laten doen.

kleijn (0), 14 jaar geleden

op de sloop kun je zo,n kat wel kopen gebruikt
en kat kan inderdaad kapot valt die uit elkaar en de stukjes verstoppen de uitlaat.

Chrizy (0), 14 jaar geleden

Dank je wel voor de toelichting, op de sloop zijn er genoeg astra's, behalve de coupe 2.2, maar ik heb er een online besteld, erg voordelig (370 euro)vergleken met de dealer prijzen , ik wil jullie nog maals bedanken en ik hoop dat het met een nieuwe kat. het inderdaad opgelost is.

kleijn (0), 14 jaar geleden

dacht zelf dat een kat van een 1.8 of 2.ltr hetzelfde was

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

De ervaring met die online kat's is dat ze nieuw uit de doos soms al niet werken en anders na 3 maanden de geest geven.
En ik denk dat je nu heel veel geld aan het uitgeven bent aan iets waar je niet zeker van bent dat het de oplossing is.
Laat de auto gewoon door de dealer controleren.

kleijn (0), 14 jaar geleden

ben het met oldford eens
beter eerst de oorzaak vinden
alles vernieuwen is niet de oplosssing

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.