Opel VIVARO 1.9DTI 2.7T L1H1: motor valt uit

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: f9qwb, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 74

Is de raildruk nu goed? En wat heb je gedaan dat hij nu weer probleemloos loopt? Vaak zijn er problemen met egr en P0400 duidt daar ook een beetje op. LMM is ook wel een bekend probleem. Nokken en krukassensor niet voor zover bij mij bekend.

Geplaatst door

EJ2511 (0)
badge

al 7 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

raildruk geeft bij uitlezen vreemde waardes als storing zich voordoet: p0400 blijft terugkomen circuit uitlaat recirc.laag inputsignaal.

EJ2511 0
badge

7 jaar

inmiddels loopt de vivaro weer probleemloos.echter niet betrouwbaar.valt zeker weer stil.weet iemand iets van sensorproblemen(nok of krukas)?

EJ2511 0
badge

7 jaar

motor loopt spontaan weer goed.en dit gebeurt vaker.er zitten dan een aantal storingen in,die na het wissen weg zijn alleen p0400 komt terug.gisteren toch krukas en nokkenas sensor vervangen.kost niet alles en om het risico uit te sluiten.kan de motor stilvallen op LMM?

EJ2511 0
badge

7 jaar

LMM is simpel te meten en zal hij niet op afslaan. Raildruk wel natuurlijk. Als die te laag wordt dan zal hij afslaan.

memos 150
badge

7 jaar

als de motor niet loopt dan komt er bij het uitlezen en starten tegelijk rare raildruk pieken en geen konstante waarde.dat kan ik niet verklaren.zonder iets te veranderen komt er na stilstand dan toch weer een moment dat alles weer normaal functioneerd.rijden met laptop 2 dagen bracht ook niets vreemds.daarna de 2 sensoren vervangen en zo laat ik hem nu gaan.in afwachting of er iets veranderd is.ik houd je hiervan op de hoogte.alvast dank

EJ2511 0
badge

7 jaar

probleem bleek uiteindelijk een openstaande egr.
was niet eens ernstig vervuild wel erg nat????
bij openstaande egr zuigt motor tijdens starten verbrande lucht
loopt hij niet op.
egr probleem opgelost en probleem is nu weg.
hartelijk dank voor de begeleiding

EJ2511 0
badge

7 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.