Opel CORSA-C 2002: Motor z10xe loopt stationair stabiel, maar schudt een beetje

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z10XE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 43

Hoihoi, even een vraagje met betrekking tot de motor van mijn Corsa C:

SInds kort is van deze motor de koppakking vervangen, alsmede de ketting, de kleppendekselpakking, krukassensor en wat bijbehordende zaken, Echter valt mij op dat de motor weliswaar stabiel stationair loopt maar dat de motor ietwat schudt in zijn steunen, dit is op zich geen probleem, maar ik wil het wel minderen omdat het voelbaar is in de auto. Hoe kan ik dit verminderen?

alvast bedankt!

Gvm

Geplaatst door Gvm (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1620) PRO, 4 jaar geleden

Er is veel los geweest , als het voor die tijd niet was , dan zal er iets verandert zijn in de aansturing bij stationair , distributie niet op tijd , ontsteking niet op tijd enz . Dus begin met alle afstellingen te controleren.

    Er is idd veel los geweest, echter ik durf met zekerheid te zeggen dat aan de afstelling niets veranderd is ivm dat de motor hiervoor wel wat meer problemen had, oa kaduuke klepstoters, en een 3e cilinder die langzaam vol liep met koelvloeistof.( vandaar koppakking vervangen, dat was de boosdoener). Echter, het zit nu niet zozeer in de onderdelen die vervangen zijn. Ik las ergens dat het gebruik van euro 98 ipv 95/e10 dat dat al zou kunnen schelen. Of ergens valse lucht. Wat moet ik voor het laatste geval controleren? Tevens viel mij op dat als de motor (en dus de koekvloeistof ) warm is, er tijdens het opendrasien van t reservoir voor de koelvloeistof er geen drukverschil is. (Motor loopt op dat moment niet) is dat een aanwijzing toevalligm - Gvm (0), 4 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.