Opel ASTRA-G-CARAVAN: Motorelectronica lampje

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z16XE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Sinds een week of 6 krijg ik regelmatig een motorelectronica lampje(oranje auto met steeksleutel op mijn Opel Astra G Caravan. De auto springt dan in 'veiligheidsmodus' en de cruisecontrol werkt niet. Hij heeft dan merkbaar minder vermogen.

De melding komt vaak na enkele kilometers rijden. Na een herstart met airco uit komt de melding vaak niet meer te terug.

Mijn vriendin is met de auto naar OPC den bosch geweest en zij gaven aan dat het slechts een onderhoudslampje is. Ze hebben de auto niet uitgelezen.

Ik heb de accu al losgekoppeld en de kabels tegen elkaar gehouden maar de melding blijft te terugkomen.

Catscanner

Geplaatst door Catscanner (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Dan maar ergens anders uit laten lezen.
Het uit lezen moet wel met Opel dealer (of gelijkwaardige) apparatuur gedaan te worden.

Catscanner (0), 5 jaar geleden

Bedankt, ik rijd komend weekend wel opnieuw langs OPC. Is voor zover ik kan zien de enige opel garage in 's-Hertogenbosch. Ik zal de uitkomst hier delen.

Catscanner (0), 5 jaar geleden

UPDATE: Gisteren opnieuw naar OPC geweest. Het blijkt de gaspedaalsensor te zijn. Deze is besteld en wordt volgende week gemonteerd.

Catscanner (0), 5 jaar geleden

Het bleek het gaspedaal niet te zijn. De garage is uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het de computer is. Vreemde is wel dat nu de temperaturen lager zijn de melding minder vaak voorkomt.

Citrogek (0) PRO, 5 jaar geleden

Het is vaak zo bij deze motoren/ecu dat de ecu inwendig beschadigd is met deze storing als gevolg. Je zou de ecu op kunnen sturen naar actronics. Zij kunnen hem repareren.

Moderator Problemcar (75) PRO, 5 jaar geleden

Status gewijzigd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.