Opel Astra: Motorelectronica verklikkerlampje opel astra

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTL

Ik heb een Opel Astra 1.7 DTL uit 1999. Ik heb de auto 2 weken. Vanaf de eerste dag begon het verklikkerlampje onregelmatig te branden. Vooral als ik de snelweg op ging ging het motorelectronica lampje aan. Dan brandde het een paar seconden(soms minute) en vervolgens ging het weer uit, kortom heel onregelmatig. Ben vandaag naar de Opel dealer geweest laten uitlezen. Het lag aan de luchtmassaverdeler, heb die in de garage laten vervangen evenals de bougies (ook een foutcode).
Echter het lampje brand nog steeds en brand nu zelfs langer dan voorheen. Waar zou het aan kunnen liggen en hoe lang kan ik met een dergelijke situatie doorrijden. Kan iemand mij hieromtrent een antwoord geven? Alvast bedankt

Groet,
Ivan

imarinkovic

Geplaatst door imarinkovic (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

woesch (0), 17 jaar geleden

In een Diesel bougies???? gloeispiralen wel maar bougies is niet mogelijk. Ik zou wel terug gaan naar die garage dat u nog steeds met dit probleem rond rijdt. Of het kwaad kan ..... ik weet dat de motor loopt in een noodloop of wel een soort beveiligingscircuit. Dat kan betekenen dat de motor meer verbruikt niet goed optrekt en dat hij b.v. maximaal 100 k/m uur kan gaan.
Veel voorkomend is dat de vacuumslangen verrot zijn of niet goed zijn aangesloten. wat ook kan helpen is de plus van de accu halen zodat de boordcomputer kan resetten. Maar bovenal ik zou terug gaan naar de dealer want ik denk dat u misschien nog garantie heeft op de laatste reparatie.

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Wederom terug en uit laten lezen.

Remco9405 (0), 17 jaar geleden

haal de stekkertjes van de verschillende sensors die rondom het motorblok zitten los es spuit ze in met contactspray, dit heeft bij mij namelijk ook geholpen.

Groet remco

werner100 (0), 17 jaar geleden

Er zit iets goed fout met dat oranje lampje,,,,,,,
dat geeft meer last dan wat,
het is een "ga naar de garage lampje, je moet wat euros kwijt"

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.