Opel Astra: Motorelectronicalampje brandt, code 1113.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 twinport

Hoi,
Mijn motorelectronicalampje brandt sinds een tijdje zodra ik de auto start. Soms komt het echter voor dat hij niet aanspringt, maar de laatste 2weken vrijwel altijd/erg vaak.. De garage opperde dat hij aanspringt omdat ik vaak korte ritten rijd en zuinig rijd,en de motor wellicht onvoldoende toeren maak/verbrand. Hierop heb ik de motor op de snelweg flink doorgetrokken met effect dat het lampje uitbleef bij het opstarten. Maar vanochtend brandde hij toch weer!
Ik merk dat mijn brandstofverbruik toeneemt naar 1 op 10 de laatste tijd.
Nu heb ik zelf ff gekeken wat ik kan doen:
De gaspedaal/rempedaaltest geeft de foutcode 1113 op het scherm. Verder heb ik geen idee wat ik hiermee moet. Ga denk ik maar naar de garage maar fijn als jullie alvast een idee hebben wat er wellicht aan de hand kan zijn. Ik heb verder weinig verstand van autotechniek...
Groet,
Dirk

Dirk1976

Geplaatst door Dirk1976 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

P1113 - Positiesensor poortdeactivering
Er zijn meerdere mogelijkheden bij deze foutcode, maar ze hebben voor zover ik weet allemaal met de Poort deactivering te maken.
De Poort activering/deactivering is het gebruiken van 4 of alle 8 inlaat kleppen.

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Hen het vaker gezien, poortjes (vlinderklepjes) vast door koolafzetting.
Soms helpt het om een air intake cleaner te gebruiken, maar beste is het spruitstuk eraf en de boel grondig reinigen en gangbaar maken.

ps. en inderdaad een beetje meer gas geven om de boel schoon te houden...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.