Opel Astra: Stotteren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: x16szr

Ik heb nu al een tijdje dat mijn auto stottert bij het gas geven (ongeacht versnelling en of toerental, word wel minder bij hoge toeren/snelheden). Het begon ongeveer 9 maanden geleden bij vochtig weer (en dan ook alleen bij vochtig weer). Het werd veel minder na de APK en grote beurt, maar nu komt het stotteren heviger dan ooit terug. Wat me tevens ook opviel dat het stationair toerental ook erg fluctueert (wat het eerder niet deed). Wat kan hier het euvel zijn? Voor ik hem naar de garage breng wil ik wel weten wat er mogelijk mis kan zijn, dus graag reactie, en alvast bedankt.

reintje1986

Geplaatst door reintje1986 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ibo (0) PRO, 8 jaar geleden

Meest voorkomende zijn de bougie kabels of de bobine.
Laat de motor draaien en Besproei de bougie kabels eens met een plantenspuit met water. Loopt de motor slechter dan zit er breuk in de kabels
Ik pak altijd de kabels 1 voor 1 een beet, krijg je een schok dan zeker de kabelset vervangen. Maar is niet altijd prettig de schok 😆

reintje1986 (0), 8 jaar geleden

Uhh ik heb net even gecheckt. om de bougie-kabels zitten plastic hoesjes dus word moeilijk maar het zal straks is proberen. Een bobine is toch een mechanische manier om de ontsteking aan te sturen? Verder gebruik liever gel om mijn haar overeind te zetten ;) en plantenspuit zal dus moeten voldoen. Maar iig bedankt.

reintje1986 (0), 8 jaar geleden

Ik heb het twee keer geprobeerd. Eerste keer, terwijl de motor koud is, dan geen resultaat. Tweede keer, terwijl de motor op temperatuur is, wel resultaat, maar zeer gering (hij gaat ook maar marginaal onrustiger lopen).

ibo (0) PRO, 8 jaar geleden

Anders natsproeien en rijden, zou dan slechter moeten worden.

Of anders in het donker proberen en kijken of er vonkjes overslaan.

Beste is toch lichtjes beetpakken 😉

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.