Opel Vectra: Motormanagement controle lamp

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Een maat van mij is op vakantie richting de Noordkaap(Noorwegen) Auto ging in duitsland in noodloop na dat het morotmanagemnt lampje op het dash ging branden. Duitsers hebben een noodreparatie uitgevoerd, iets met koolmomoxide gehalte te hoog. Eenmaal in Denemarken naar de Opel garage. Die hebben een sensor op de katalisator vervangen voor 300 euro. 100 km verder weer het zelfde probleem. Iemand een idee wat het kan zijn? Voordat hij weer xx euri kwijt is aan die scandinaviers.

In afwachting MvG Deen

deen

Geplaatst door deen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

roygsi (0), 16 jaar geleden

ze hebben de lambdasonde vervangen wat vrij logisch is bij te hoog gehalte aan Co / koolmonoxide, das logischsss

lijkt me sterk dat het hier weer aan ligt want die lambda's gaan niet snel stuk, en ik vraag me af wat de noodreparatie hieraan kan zijn door de duitsers,,,
het is een stekker vanuit de motorruimte, stuk draad naar je uitlaatspruitstuk, en daar zit de sensor ingedraaid.

misschien is de stekker gecorrodeerd of een draadbreuk, maar lijkt me sterk want opeldealer in DM heeft het vervangen en ik neem aan, nagekeken.

als de uitlaatlijn goed is, wat het nu moet zijn
ga ik denken aan de sensoren van de inlaatlijn. ik hou het voorlopig op de luchtmassameter maar das giswerk. kan ook een scheur in de luchttoevoerslang zijn. valse lucht

succes voor je maat die hopelijk een woordje deens spreekt

kom jij ook uit denemarken? meneer Deen : )

deen (0), 16 jaar geleden

Zal geen toeval zijn dat je over het uitlaatspruitstuk begint, deze is namelijk voor de vakantie vervangen daar ze gescheurd was. In Denemarken zullen ze wellicht die lamdasonde hebben vervangen waar jij het over hebt. Lijkt mij ook dat ze toe alles goed gechecked hebben. Vraag is nu, gaat het MM lampje op het dash ook branden als de lmm kapot is? Zal zeker ook wel een dure grap zij?

Yep, we komen ook uit Denemarken.

MvG Deen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.