Opel 0: Motormanagementprobleem code 0299 noodloop

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 tdci

hallo,

Ik rijd sinds kort een antara 2.0 tdci. Tbv het zuinigere verbruik (ahum) heb ik de auto laten tunen bij ziptuning. Zodra ik op de snelweg kom en meerdere km heb gereden gaat het motormanagement lampje branden en gaat de motor in de noodprocedure. ( Niet boven de 2000 toeren) Auto aan de kant, contact eraf en na een minuut weer verder rijden. Dit blijft zich herehalen. Bij uitlezen anwb wordt de code 0299 gegeven. Tot nu toe is ernaar 'gekeken' , proef gereden BINNEN! de bebouwde kom!! en is er de nieuwste software op gezet. Opnieuw laten tunen----> opnieuw het probleem. Zonder tuning geen probleem. Nu snap ik dat het antwoord zal zijn: Haal de tuning eraf. Begrijpelijk. Toch zijn er al vele antara's die wel getuned rond rijden en niet het probleem hebben. Hopelijk gaat iemand mij verder helpen zodat ik straks wel met de pit van de tuning, sorry het zuinigere verbruik, rond kan rijden zonder de storing. Alvast bedankt voor jullie moeite.

epa

Geplaatst door epa (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Je geeft zelf het antwoord al. Haal de tuning er af.
Fouten in de afstelling van de software kun je niet zelf verhelpen. Dat moet de tuner van dat moois doen.
Kennelijk heeft deze er te weinig verstand van en luisterd in ieder geval niet naar de klacht (dan wel wil niet luisteren).
Geld terug vragen en dan nadenken of je het bij een ander wil laten doen.

Mijn advies: eerst uitgebreid proefrijden en dan pas kopen dan wel gewoon lekker standaard laten.

epa (0), 13 jaar geleden

Tja, wat zal ik zeggen. Zo'n antwoord gaf mn dochtertje al. Ga er even vanuit dat ik hem graag zonder probleem getuned had. Gegeven is dat mijn huidige tuner geen oplossing heeft. Vandaar dat ik hier mijn vraag neerleg. Uitgaande van voorgaande graag een oplossing. Zo misschien beter.

kelvin1986 (0), 13 jaar geleden

Dit heb ik ook een keer meegemaakt met een benzine turbo motor die gaf ook steeds een fout op turbo druk en met standaard software geen probleem en het bleek inderdaad de fout te zijn van de tuner te weinig kennis ervan bij een anders laten doen in duitsland bekende opel tuner EDS en was helemaal perfect maar ik denk dat men er toch te vaak makkelijk over denkt "o we laten hem even tunen" maar dit moet zeer goed gedaan worden om een hoop elende te verkomen!

epa (0), 13 jaar geleden

Top, Kelvin. Daar kunnen we wat mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.