Opel Omega: Motorprobleem opel omega (spontaan afslaan en accu leegtrekken)

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Beste,

Al enige tijd heb ik een probleem met mijn opel omega. De accu wordt leeggetrokken bij stilstand (na een nachtje parkeren is hij zo goed als leeg)Tijdens het rijden slaat de auto soms af (en ook voor bijv. een stoplicht), noodrelais (voor noodprogramma bij motorstoring)begint dan te zoemen. Na enkele minuten houdt het zoemen op en is de auto weer te starten. Het motormanagement lampje licht heel even op en gaat dan weer uit. Bij uitlezen worden er geen foutcodes weergegeven, ook niet bij de garage..zucht.
Krukas sensor is al gereinigd, LFR en bijbehorende slangetjes gereinigd/vervangen, dynamo is gereviseerd en levert de juiste spanning (respectievelijk 12/13,8v). Nieuwe massakabel is er getrokken van chassis naar motor. Maar niks helpt.
Wie heeft ervaring met dit probleem en wat is de oplossing?
Graag hoor ik van je,

Met vriendelijke groet,
Patrick

dutchmale

Geplaatst door dutchmale (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

ga eens testrijden met een nieuwe / goede accu, kun je dat eventueel uitsluiten. (of je weet meer.....)

dutchmale (0), 13 jaar geleden

Hallo Sjaak,

Heb ik bij het plaatsen van het probleem niet vermeld, maar de accu is reeds ook al vervangen. Aanvullend op het probleem; tijdens het rijden houdt de auto ermee op (alle lampjes gaan branden, zoals wanneer je het contact aanzet) daarna gaat de toerenteller naar 3000 /4000 toeren blijft daar even en zakt dan terug naar 0. Daarna beginnen het rode en paarse relais (linksvoor onder de motorkap). De auto is dan ook niet te starten, zodra de relais ophouden met zoemen is de auto weer te starten. Uitleesapparaat aan de auto gehad, tijdens stationair lopen las hij hem uit, echter tijdens het uitlezen vertoonde de auto dezelfde kuren, motormanagement lampje lichtte even op en de auto viel daarna stil. Het uitleesapparaat detecteerde/registreerde dit niet. (met het uitleesapparaat bedoel ik die van de opel dealer).

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

Zit er soms een alarm/startblokkering op ?

dutchmale (0), 13 jaar geleden

Hoi Mark, nee er zit geen alarm en startblokkering op.

williamhabets (0), 13 jaar geleden

kijk alsnog eens je dynamo na ik heb het ook gehad met een revisie als ik hem liet testen deed hij het en dan weer niet ik heb een hele nieuwe dynamo gekregen en nu is het ok
gebeurd vaker bij de regelatuurs wat op mde dynamo s zitten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.