Opel Astra: Motorresonantie?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 CDTI 74kw

Beste allen,

Ik rijd een Opel Astra H stationwagen 1.7 CDTI 74kw. Een prima auto, die echter al vanaf het begin 1 groot nadeel heeft.
Als je in de vijfde versnelling rijdt met 2000 toeren (ongeveer 90 km/u, dus een veel gereden snelheid) zit er een hele vervelende brom in de motor.
Ga je langzamer dan is de brom weg, ga je sneller dan is de brom ook weer weg.
Zijn er meer Astra H diesel rijders die hier last van hebben?
Alvast dank voor het meedenken!

Gr

eerselzuid

Geplaatst door eerselzuid (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mieda (0), 12 jaar geleden

Heb hetzelfde gehad. Bleek uit de luchtinlaat en filter afkomstig te zijn. Beter vastgezet en met rubberringetjes ertussen, waarna lawaai verdwenen.

Anne

AstraHZ17DTH (0), 12 jaar geleden

Hallo Anne,

heb je misschien meer informatie voor me over de oplossing? Ik ervaar hetzelfde probleem, maar de garage heeft nogal wat moeite om dit probleem op te lokaliseren en op te lossen.

alvast bedankt voor de moeite.

Groet

mieda (0), 12 jaar geleden

Hallo

Je vraagt of ik meer informatie heb. Het is al enige tijd geleden maar het luchtfilter resoneerde en dit geluid was zeer doordringend. Na beter vastgezet en ook de luchtinlaat beter vastgezet was ik van het geluid verlost.
Kijk vooral of er onderdelen zijn die geluid kunnen produceren omdat ze beweging hebben of ergens tegenaan kunnen trillen.

Ik hoop dat je iets gaat vinden en mogelijk is het bij jou iets geheel anders.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.