Opel Zafira 2.0DTi: Motorstoring

Bouwjaar: 2000

Ben net terug uit Italie. Tijdens de rit door Duitsland met 120 Km/hr op cruise control ging bij het klimmen van een berg plots het motorstoringslampje branden. Gestopt en contact uit/aan en hij was weer weg. Prompt een paar uur later weer hetzelfde probleem. Totaal een keer of 6 tijdens de heen en terug reis. Wat opvalt is det het dus altijd bij zware belasting is tijdens het omhoogrijden, de motor verbruikt dan ca. 12 l/hr. Tijdens de terugreis maar een beetje lopen spelen met het gaspedaal om rond de 10 l/hr te blijven en toen ging het wel. De auto was niet afgeladen en we zaten er met 2 personen in. Iemand enig idee wat dit kan zijn? Ik heb hier al veel gelezen over vacuumslangen, EGR kleppen en luchtmassameters.

Alvast bedankt.

longdude6634

Geplaatst door longdude6634 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

denk luchtmassameter.

longdude6634 (0), 19 jaar geleden

Is wat makkelijk denk ik, probleem doet zich namelijk hier totaal niet voor ook niet bij stevig doorrijden. Als het wel de LMM is dan moet dit altijd storing geven

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

denk toch dat het zo is.............denk er om dat de luchtmassa in de bergen anders is......

longdude6634 (0), 19 jaar geleden

morgen gaat de auto voor een grote beurt, dan gaan ze hem uitlezen. Ik laat het weten......

longdude6634 (0), 19 jaar geleden

Inderdaad, na wat speurwerk blijkt het de LMM te zijn. Kosten reparatie 240 euri. Omdat ik er nu geen last van heb laat ik hem wel vervangen als hij helemaal de geest geeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.