Opel Vectra A 2000: Motorstoring

Bouwjaar: 1989

heb een probleem mijn motor wil niet meer starten. het is begonnen na het los maken van de minpool om de computer te resetten. hiervoor heeft de motor nog gelopen, na het terug zetten van de accupool wilde hij nioet meer starten. Vervolgens als ik start draait de startmotor wel en hij heeft ontsteking, de brandstoftoevoer is ook in orde. Zowel computer als luchtmassameter en bobine hebben we uitgewisseld met telkens hetzelfde resultaat. (NIKS). Tevens hebben de stekkers doorgemeten naar de stkker van de computer om te controleren of er geen draadbreuk in zit. Ook dit liep op niks uit.

Ik zie inmiddels geen mogelijkheden meer die ik zou kunnen controleren. Weet iemand wat ik nog zou kunnen nakijken.

Groet,

Dee

deeconcept

Geplaatst door deeconcept (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

RDijkstra (0), 19 jaar geleden

Heb je wel +/- 10 seconden gewacht met starten nadat je de min pool van de accu weer hebt aangesloten?

Heb je de stekker van de computer er ook af gehaald bij het losmaken van de accu pool?

gr. Reinder

deeconcept (0), 19 jaar geleden

ik heb langgenoeg gewacht voor het starten en ik heb de stekker van de computer er niet af gehad bij het losmaken van de accupool

MBJ (0) PRO, 19 jaar geleden

Er bevindt zich een meerpolige relais in de zwarte doos Lvoor thv de remvloeistofreservoir. Dit is een dubbelwerkende,dwz hij bediend eerst de ECU daarna de benzinepomp.Als contact wordt opgezet moet hij klikken,tijdens starten een tweede keer.Meet op de benzinepomp onder de wagen of er voldoende spanning/stroom toekomt,deze relais durven al eens falen na verloop van tijd.Hoor je de verstuivers tikken tijdens het starten?Meet hier eens op of er voeding aanwezig is.

deeconcept (0), 19 jaar geleden

volgens mij is het bradstofrelais goed want de ecu krijgt spanning en als ik probeer te starten is duidelijk te ruiken dat de brandstof toevoer goed is. ook hebben we gekeken of er een vonk is en die is er, we hebben alleen het vermoeden dat de ontsteking niet op het juiste tijdstip komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.