Opel Omega: motortemperatuur.

Bouwjaar: 1997

Ik heb een Omega station autm met airco x2.0xev-motor met 100000 km. De laatste tijd is de temperatuuraanwijzing niet meer constant. De ventilatoren moeten steeds inschakelen. Dit was nooit het geval. Naar de dealer, die beweert dat alles in orde is, maar ik geloof hem niet. Wie weet wat hier aan de hand is?

Joop5811

Geplaatst door Joop5811 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Temperatuurzender in de radiator waarschijnlijk ziek.
De ventilator schakeld bij 90 graden in.
Als hij dat eerder doet of veel later is de zender defect.
probeer een andere.

Hans.

Joop5811 (0), 19 jaar geleden

Van de week heb ik de stekker van deze zender losgetrokken. Er gebeurde niets met de aanwijzing op de meter op het dashbord. Zitten er dan verschillende temperatuursondes aan de motor?

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Je zet auto op contakt,leg draad van zender aan massa ,
dan moet temperatuurmeter oplopen.

Joop5811 (0), 19 jaar geleden

Dat doormeten lukte niet goed omdat de contacten moeilijk bereikbaar zijn. Maar waar zit die andere sensor, zeg maar voor de aanwijzing in het dashbord. Als die 95/96 grd aangeeft, dan komen de ventilatoren bij. De temperatuur in het expansietankje is dan 90 grd, zelf gemeten. Kan bv ook de thermostaat niet juist werken of blijft de motor dan juist te koud? Hoe wissel je eventueel zo'n ding?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.