Opel Corsa : Motortemperatuur blijft laag.

Waarde techneuten,

Ik ben ik het bezit van een Opel Corsa X1.4SZ van 1999. Toen ik deze ongeveer een half jaar geleden kocht, merkte ik dat de temperatuurmeter nagenoeg niet omhoog kwam. Wel bij b.v. de verkeerslichten (ongeveer 95 graden) Wanneer er weer rijwind kwam bij de radiator zakte de temperatuur weer. In mijn beleving duidt dit op een niet goed werkende thermostaat (denk ik). Ging een korte tijd geleden het lampje van het motor management branden (storing). Bij de dealer bleek dat de temperatuursensor van de radiator defect was. Dit werd gerepareerd en het signaallampje blijft nu uit. Hoopte ik dat ook het probleem van het op temperatuur opgelost zou zijn. Dat was tot mijn spijt niet zo, dus verdenk ik de thermostaat nog steeds.

Vreemd is dat na de reparatie het display van het klokje op halve kracht licht geeft (donker in de linker hoek en het linker koplicht ook op halve kracht werkt. De lamp is niet kapot en is goed geplaatst. Ik kan mij niet voorstellen dat er een relatie is tussen de temperatuursensor, de reparatie ervan en het op halve kracht werken van van het koplicht/klokje. Ik zou mij voor kunnen stellen dat er een massa-probleem zou kunnen zijn, maar dan kan ik het verband nog niet leggen. Ik kan de oorzaak niet vinden.
Misschien dat er bij de technici wel lampjes gaan branden. Het lichtje is bij mij even uit. Alvast bedankt.

Levi-54

Geplaatst door Levi-54 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Temperatuur: thermostaat (laten) vervangen.

Klok: lampje ( laten) vervangen. Zitten 2 lampjes achter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.