Opel Astra : motorverklikkerlicht Opel Astra brandt soms even

Bij mijn Opel Astra uit 2000, met net 100.000 km op de teller, gaat de laatste tijd alleen op de grote weg, regelmatig het motorverklikkerlampje branden. De duur van het branden varieert tussen de 10 en 45 seconden. Het branden gaat met afwisselende pozes van om de 5 tot 10 minuten. Aan de auto merk je zelf helemaal niets. Hij rijdt verder prima ook als het lampje opgloeit. Wie kan me vertellen waardoor dit komt en wat ik eraan kan doen. De dealer zegt dat hij alleen een fout kan uitlezen als het continu blijft branden.

M.vr.gr. Paul

pauluz

Geplaatst door pauluz (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Inderdaad, uitlezen. Indien het lampje heeft gebrand, wordt de foutcode opgeslagen in een geheugen en is nadien ook uit te lezen. Zelfs dagen later nog. Dealer heeft dus in deze geen gelijk. De foutcode geeft aan in welke richting gezocht moet worden.

pauluz (0), 13 jaar geleden

O.k., dank voor je reactie. Zal morgen, maandag, contact opnemen met de dealer. Wat ik als leek wel vreemd vind is dat op de grote weg na ongeveer een half uur het lampje pas gaat branden. Daarnaast merk ik niets aan het rijgedrag. Las op internet dat er vele oorzaken kunnen zijn van gigantische problemen toot een slechte bougie toe.

Groetjes, Paul

pauluz (0), 13 jaar geleden

Ben op Problemcar nog eens gaan zoeken. Kwam een reactie van iemand tegen die een te laag oliepeil had en als gevolg daarvan wellicht het motormanagementlampje wisselend aanging. Heb vanmiddag het oliepeil gecontroleerd en tot mijn verbazing peilde ik helemaal niets. Vreemd, daar ik ruim 5000 km geleden de olie heb laten verversen. Heb wel verschilende keren in de bergen gereden m.a.g. dat het oliepeil behoorlijk was gezakt. Heb er nu een paar liter ingegooid en wacht het resultaat ervan even af. Ik houd jullie op de hoogte.

Groetjes. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.