Opel zafira 2.0 dtl: niet aanslaan

Bouwjaar: 2000

Gisteren nog geen probleem maar vandaag wil die met geen mogelijkheid meer aanslaan. Startmotor draait volop rond. Lijkt dus of er geen brandstofinspuiting plaats vindt. Ik heb mijn twijfel over het oranje lampje "electronisch gestuurde motorkoeling". Deze blijft na contactsleutel omdraaien en tijdens starten branden (evenals oliedruk en wisselstroomdynamo wat normaal is). Kan dit een storingsmelding zijn?

Kan ik de computer resetten door accuklemmen bepaalde tijd los te halen?

Graag advies.

hoogfrequent

Geplaatst door hoogfrequent (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hoogfrequent (0), 19 jaar geleden

Vervolg op 1e bericht. Wegenwacht er uiteindelijk bijgehaald. Deze heeft de wagen even gesleept waarbij motor vrij snel aansloeg. Wegenwacht kan geen oorzaak aangeven. Tot op heden geen probleem meer. Toch wel vreemd allemaal.

Wagen is nu 4,5 jaar oud en hoewel retourslangen geen lekkage vertonen is het misschien beter ze alvast te vervangen. Kan dit met gewone retourslang of dient specifiek Opel materiaal gebruikt te worden?

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

de retour slangen lekken ook niet naar buiten als ze slecht zijn dat komt omdat er aan de leiding gezogen word. als je ze gaat vervangen inderdaad met originele retourleiding dikwandige en geen camvas slang(stog achtig) veel succes basje

hoogfrequent (0), 19 jaar geleden

Bedankt Bas, daar had ik niet aan gedacht dar ze geen brandstof hoeven te lekken en toch slecht kunnen zijn. Laatst bij een Mercedes Sprinter van de zaak waren ze zo lek dat de brandstof eruit lekte maar met starten waren er geen problemen. Kennelijk een ander systeem. De slangen heb ik vandaag vervangen en eentje was zo poreus dat die met voorzichtig aftrekken nog afbrak. Kostte me heel wat tijd en moeite om het restant te verwijderen maar het is gelukt. Nu maar hopen dat de problemen over zijn.

hoogfrequent (0), 19 jaar geleden

Wagen start sinds vervangen retourslangen (week geleden) weer prima en loopt ook stationair weer lekker rustig. Bedankt en fantastisch dat dit forum er is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.