Opel Tigra: Niet meer stationeer lopen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik heb twee vragen:

Ik heb mijn auto nu een jaar en soms maakt hij een erg rammelend geluid achter tijdens het stationeer lopen en soms trilt de auto wat na, na het uitzetten van de motor. Heeft iemand hier ook ervaring mee?

Gisteren zijn er nieuwe remslangen onder de auto geplaatst nadat er nieuwe remschijven en dat soort dingen zijn geplaatst. Nu loopt ineens de auto niet meer stationeer. Kan uiteraard toeval zijn maar weet iemand waar het aan kan liggen dat de auto niet meer stationeer loopt? Zou het een vuiltje in het benzinefilter kunnen zijn.

IK94

Geplaatst door IK94 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten22 (0) PRO, 17 jaar geleden

Het rammelend geluid heet nadieselen komt voor als je veel korte stukjes rijd, je krijgt dan een kool laagje op je cilinder welke blijft nagloeien als je de motor uitzet en waardoor je dus nog even dat rammelen houdt, bij automaterialen handel kan je spul krijgen voor bij de benzine te voegen waarmee dit probleem meestal wordt opgelost!

Wat is er precies allemaal aan je auto veranderd? aan de remmen kan het niet liggen dat hij opeens niet meer stationair loopt!
Meer uitleg aub!

Groeten Maarten

patrickt35 (0), 17 jaar geleden

Rammelen achteraan de auto? Schotje los in de achterdemper?
Het niet stationair lopen kan diverse oorzaken hebben, LFR, gaskleppotentiemeter, enz

IK94 (0), 17 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost. Ik heb hem bij de opel dealer laten lezen [of zoiets] en toen kwamen er meerdere sensorstoringen uit. na een check bleek het om de bedrading te gaan van de aanzuigbuissensor. De draden zijn vastgesoldeerd en hij heeft er tape om gedaan. Het was 91 euro en weet zeker dat ik opgelicht ben voor dit bedrag [aan het werk te zien} maar goed, ik was bang veel meer kwijt te zijn dus ben al lang blij nu!

Ik rij inderdaad vaak korte afstanden dus fijn om te weten dat het daar aan kan liggen en het rammelen achter doet hij al vanaf het begin dat ik hem gekocht heb en niemand kan wat vinden dus zal er wel bij horen!!

Dank jullie voor je reactie!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.