Opel Zafira: Niet starten bij schuin parkeren 1.6 DTH

Bouwjaar: 2001

Mijn zafira 1.6 DTH heeft sinds kort het probleem dat als deze een dag of langer geparkeerd staat met z'n neus iets hoger dan z'n kont hij niet wil starten. Ongeacht de hoeveelheid brandstof komt dit voor. Als de auto dan wordt aangetrokken door een andere auto start ie vrijwel meteen. Maar door gewoon zelf te starten houdt het op omdat na een tijdje de accu dan bijna leeg raakt. Weet iemand raad?

Roy10495

Geplaatst door Roy10495 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mistral (0), 18 jaar geleden

Tekst gevonden in: Uphill moeilijk starten.

Mijn Astra G 2.0 DTI 16v 74kw wilde tot 2 keer toe in Engeland niet starten; pas na heel lang doorstarten lukte het dan toch met een gigantische rookpluim over de camping; mee naar de Vauxhall-dealer; en daar trof ik een goudhaantje: niet naar binnen op de brug en de kassa laten rinkelen maar een simpele vraag: stond je "uphill" of "downhill"?
En ja hoor, beide keren uphill=met de neus omhoog; volgens de Vauxhall-medewerker kwam het doordat de brandstofleidingen licht poreus zijn geworden; daardoor komt er bij uphill een klein beetje lucht in de leidingen en vloeit de brandstof terug; daadoor moet je dan olang starten om de brandstof weer aan te zuigen; daar heb je dus in het vlakke Nederland geen last van; erna altijd "downhill" geparkeerd en nergens meer last van gehad.

Roy waarschijnlijk heb je wel wat aan deze tekst.

Roy10495 (0), 18 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk, het gebeurt inderdaad alleen bij "uphill", tot vorige week in nederland de auto gewoon horizontaal stond, na stevig doorstarten sloeg de auto uiteindelijk aan. Ik denk dat er toch maar een paar slangetjes moeten vervangen worden dus vrijdag naar de opel dealer en kijken wat daar uit komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.