Opel Corsa: Niet willen starten opel corsa swing 1994

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: C1.4NZ automatic E2

Hoi daar,
Ik heb een opel corsa automaat die soms niet wil starten, bij het door starten van de motor, startmotor draait gewoon(zit een niewe in) maar de motor wil niet aanslaan?
Het zit zo, de bobine is ook vervangen maar als je het contact om draait naar de 1e stand dan vonkt de kabel vanaf de bobine 1 keer het gele lampje met het motortje erin knippert 1 keer en als je dan door start dan krijg je geen vonk meer,naar dat een paar keer gedaan te hebben krijg je in 1 keer wel weer vonkje's uit de kabel je sluit hem dan weer aan op de verdeelkap en de auto loopt weer als een zonnetje dan start hij weer een paar dagen normaal en dan begint het gedonder weer. Kan het soms ook zo zijn dat het contactslot eventueel niet goed is?
Meschien weten jullie wat oplossingen voor mij!

Ieder geval vast bedankt. gert

surfgozer

Geplaatst door surfgozer (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arjankempeneers (0) PRO, 15 jaar geleden

Hall gever of ontstekingsmodule.

surfgozer (0), 15 jaar geleden

hoi arjan,
kan je me vertelen waar die twee eventueel zitten.

arjankempeneers (0) PRO, 15 jaar geleden

Hall gever zit in de verdeler. Module zit bij de bobine. Hallgever kun je controleren door de driepolige stekker los te halen en de middelste aansluiting met een spanningzoeker aan massa te pulsen. Dan moet de bobinekabel een vonk afgeven. De buitenste draden zijn plus en massa. Als er dan wel vonk is, dan is je module ook goed.

surfgozer (0), 15 jaar geleden

[quote=arjankempeneers]Hall gever zit in de verdeler. Module zit bij de bobine. Hallgever kun je controleren door de driepolige stekker los te halen en de middelste aansluiting met een spanningzoeker aan massa te pulsen. Dan moet de bobinekabel een vonk afgeven. De buitenste draden zijn plus en massa. Als er dan wel vonk is, dan is je module ook goed.[/quote]
Hoi arjan,
We hebben gedaan wat je zei en gewoon een vonk,dus de Hall gever en de ontstekingsmodule moeten goed zijn.
Meschien zijn er nog meer dingen die ik kan doen of wat er nog meer aan de hand kan zijn?

Vast bedankt gert.

arjankempeneers (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja, electrisch gedeelte contactslot kan evt. ook. Misschien valt tijdens het starten je plus wel weg. Dit is natuurlijk te meten als hij opdat moment niet start. Je zou ook nog kunnen kijken als er geen vonk is of hij wel brandstof inspuit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.