Opel Zafira: Nieuwe Zafira en trekkracht

Bouwjaar: 2005

Ik heb de nieuwe Zafira bekeken in de showroom. Ziet er erg goed uit.

Ik rijd nu een Zafira 1.8, waarmee ik mijn caravan van 1250 kg trek. Prima combinatie!

In de specificaties van de nieuwe Zafira zie ik dat de 1.8 slechts 1200 kg mag trekken, terwijl het vermogen is toegenomen tot 140 PK. Zijn eigen gewicht zal ook niet veel veranderd zijn. Kan iemand me dit uitleggen?

De dealer kon het niet uitleggen. Hij zei dat hem dit klanten zou gaan kosten. Nu moet ik alleen voor mijn caravan een 2.2 aanschaffen.

Christ

Christ

Geplaatst door Christ (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kasperht (0), 18 jaar geleden

Eigen gewicht is 100kg toegenomen, max. trekgewicht 100kg afgenomen. Misschien dat dat de link is?

Motoren zijn redelijk vergelijkbaar. Koppel is vrijwel identiek, en dat is belangrijker dan vermogen als je een caravan trekt. Totale trekkracht van zafira is niet toegenomen, eigen gewicht wel.

Christ (0), 18 jaar geleden

Maar voor mij blijft onduidlijk waarom de nieuwe Zafira zo veel zwaarder is geworden. Er zit een ander uiterlijk op, maar onderhuids schijnt hij niet veel te zijn veranderd. Vele caravanners zullen nu moeten uitzien naar een andere auto.

doppegieter (0), 18 jaar geleden

Met een 1.8 trekken? Zeker nooit in de bergen geweest! Mijn eerste was een 1.8 met close ratio bak: redelijke trekker. De volgende een 1.8 met wide ratio: probleemtrekker in de bergen. Heb nu een 2.2 in bestelling staan. Heeft op de lange afstanden ook het voordeel van de 6-bak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.