Opel Astra: Nokkenas!!!!!

Bouwjaar: 1995

Als ik smorgens mijn astra start dan nokt volgens mij mijn nokken as (geen tikken van de kleppen, maar duidelijk een nokkend geluid) zouden de zittingen van de nokkenas eens nagetrokken moeten worden waar hij is in gelagerd of moet er een andere nokkenas gemonteerd worden???? heb ook zo het gevoel als komt het uit het koppelhuis, maar de koppelplaat & druklager of drukgroep geeft toch geen nokkend geluid toch???

Monza

Geplaatst door Monza (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

tijne (0), 18 jaar geleden

kan zijn dat je druk lager kapot is.

verandert het geluid als je je koppeling intrapt?

het nokkenas verhaal geloof ik zelf niet zo in namelijk

gr itjne

Monza (0), 18 jaar geleden

Nou het autootje heeft 97000 km gedraaid & het koppelpedaal staat vrij hoog op (dus dat ga ik zo ie zo vervangen)- het koppelsetje (drukgroep - koppelplaat & druklager) maar volgens mij hoor ik mijn nokkenas.
Heb een X16iSz 8v (komt het veel voor bij deze types) en hoeveel gaat mij dat kosten of kan ik het zelf doen???

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nokkenassen slijten snel bij de opel 8v's als op onderhoud niet op tijd of verzuimd is.

als je opeltjes op tijd ververst gaan die nokkenasjes niet stuk.

Willem

Monza (0), 18 jaar geleden

Hoe kan je zien dat een nokkenas is versleten (dan haal ik het kleppendeksel er even af) zo,n pakkinkje kost niks dus kan altijd even kijken dan

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

ja als de buitenkanten van de nok hoger zijn als het raakvlak van de nok op de nokkenas, en duidelijk zichtbare beschadigingen op de nokkenas.

Als dat zo is moet wel even gekeken worden waardoor de snelle slijtage ontstaan is.

Willem

Monza (0), 18 jaar geleden

Oke willem bedankt voor de info, ga is even kijken, denk dat het morgen wordt (neem vandaag even een nieuwe klepdeksel pakking mee.

Monza (0), 18 jaar geleden

Heb de nokkenas even bekeken, maar hij is zo glad als een aal en de nokken zijn vanaf de bovenkanten mooi vlak (niet in gegroeft of beschadigingen) maar toch nokt de motor.
Zou het mijn waterpomp kunnen zijn, want volgens mij komt aan die kant het geluid weg (dynamo kan niet die zit er net nieuw op toen ik hem kocht)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.