Opel Astra: Olie in koelwater

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 DTI

Ik vorig jaar mijn koppakking laten herstellen (althans mijn garagist beweert dat het hersteld is en mijne portemonnaie is nog steeds herstellende), maar ik vind nog steeds olie in het waterreservoir. Wekelijks probeer ik zoveel mogelijk olie te verwijderen. Meestal zijn het kleine hoeveelheden, maar gisteren was er toch behoorlijk wat smurrie.
Vraag: Is het normaal dat er na een jaar nog steeds olie terug te vinden is?(volgens mijn garagist is dat normaal). Gaat dat ooit verdwijnen? Is er mogelijk een ander probleem die die olie veroorzaakt?
Die auto levert me de laatste tijd niks dan problemen: koppakkingen, vervolgens starter, nu onlangs alternator en...
Nog maar 140.000 km.
Graag raad, verkopen dat ding of ...

RikN

Geplaatst door RikN (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

petervt (0), 16 jaar geleden

Nou het is om te beginnen wel erg lang. Maar als bij de reparatie het koelsysteem niet goed gereinigd is dan kan er inderdaad nog lang olie bijkomen. Houd vooral het olie peil ook goed in de gate als er iedere keer ook olie verdwijnt ben je misschien weer terug bij af. anders misschien alsnog het koelsysteem laten reinigen. hiervoor zijn speciale flesjes op de markt bij een automaterialen zaak kunnen ze die zo leveren. forte is een van de leveranciers die de flesjes op de markt heeft.

firmin_opel (0) PRO, 16 jaar geleden

zou bij een 17 dti wel eens de warmtewisselaar kunnen zijn die defect is,darmen kan je reinigen,alle vloeistof aflaten, 3liter sanmarc(te vinden bij kuisprodukten voor huishouden)de rest vullen met water,zo'n 2 weken met rondrijden,alles aflaten,doorspoelen en terug vullen met antigel

landoke13 (0), 16 jaar geleden

hoi de mannen
ik heb sinds vorig jaar ook een probleem met soms wat olie bij het koelwater
wat mij wel opvalt is dat als ik hier in buurt dus geen 3000 toeren want na het vervangen van de LMM gaat mijn astra als nooit tevoren dus hoef ik niet hoog in de toeren te gaan vind ik zelfs na 1000 of 2000 km geen olie in het bakje maar ik ga regelmatig naar eurodisney in parijs en als ik dan thuis kom is er wel een beetje in te vinden het is nie veel misschien maar een paar druppels maar er is in
ik haal het er dan uit met een stokje erin te steken waar de olie aan blijft kleven
maar kan dit dan ook de oliekoeler zijn???????
amdat k het enkel heb als ik op de autosnelweg pakweg 125km rij en dan nog bij een langere rit


mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.