Opel Combo: olie uit koelsysteem verwijderen ???

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel

Ik heb een Combo 1700 diesel staan, en daar heeft de klant, per ongeluk olie in het koelsysteem gegooid, en dat moet er weer uit, nu heb ik al een poging gedaan om dat er met soda en heet water weer uit te krijgen, maar tot heden, geen suc6, er blijft olie naar boven komen, en de kachel radiateur lijkt ook dicht te zitten, want het water is inmiddels ruim 90 graden, maar de kachel blijft bijna koud.
wie weet een middel waarmee ik de boel kan ontvetten, zonder dat alles word aangetast door die zelfde ontvetter ?
en eventueel een adres waar dit te koop is

Gert

gwal

Geplaatst door gwal (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb weleens gehoord dat iemand dit met vaatwasmachinetabletten deed. De uitkomst weet ik niet meer, misschien hebben anderen ervaring?

Succes, Thijs

Treb (0), 16 jaar geleden

Moi,
Heb ik ook wel eens gelezen, maar vaatwasmachinetabletten en lichtmetaal lijkt me geen fijne combinatie.
Zet maar eens een aluminium pannetje in de vaatwasser: komt er zwart weer uit. Je moet iets hebben dat ontvet, geen reiniger.
Wellicht bekend: Forte bio degreaser?
Groet,
Bert

gwal (0) PRO, 16 jaar geleden

mmmmm, ik zal het eens met cillit bang proberen ?
Gert

gpekaar (0), 16 jaar geleden

hoi

in de automaterialen handel verkopen ze oa Jizer is een koud ontvetter, tap koelsyst af en gooi een liter of 5 van dat spul er in tot ie bijna vol is halfuurtje draaien, misschien de vuldop niet hermeties dicht doen gegarandeerd dat het opgelost is.

gpekaar (0), 16 jaar geleden

PS

Na halfuur draaien aftappen en daarna de tuinslang er in en goed spoelen met water, water en Jizer geeft een melkachtige vloeistof dus net zo lang spoelen tot er schoon water uitkomt, daarna aftappen en koelvoeistof afvullen.

Astra27 (0) PRO, 16 jaar geleden

Soda reinigt ook erg goed.

gwal (0) PRO, 16 jaar geleden

soda heb ik geprobeerd, dat werkt echt niet goed genoeg, maar ik zal eens ontvetter bestellen, en kijken wat er dan gebeurd

gpekaar (0), 16 jaar geleden

Had ik je vooruit kunnen vertellen soda maakt wel schoon maar bind de olie niet aan het water en dat bereik je met Jizer icm naspoelen met water wel, is een scheikundig verhaal maar werkt wel, succes.

Treb (0), 16 jaar geleden

Precies je bent een ontvetter nodig. cillit bang is een schoonmaakmiddel. Soda tast (licht)metaal overigens ook aan, maar ontvetters kunnen ook agressief voor rubber en metaal zijn.

TesT (0) PRO, 16 jaar geleden

Gewoon een busje "fuelclean" van Pro-tec in het koelsysteem en aftappen die handel.

alfons262 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik spoel altijd met afwasmiddel,gewoon dreft ofzo.water erin,koffiebekertje dreft,en dan warmdraaien tot motor op temperatuur is,dit een keer of 3 herhalen dan moet alles eruit zijn.

gwal (0) PRO, 16 jaar geleden

ik heb de boel redelijk schoon gekregen, door er ontvetter in te gooien, alleen vermoed ik dat de radiateur toch nog niet helemaal schoon is, maar alles blijft weer redelijk normaal op temperateur, en ook de kachel word weer warm, dus opzich, opgelost, alleen langere tijd op hogere snelheid rijden, dan word de motor warmer dan 90 graden, maar als dat niet veranderd, zet ik er wel een nieuwe radiateur in

Treb (0), 16 jaar geleden

[quote=alfons262]ik spoel altijd met afwasmiddel,gewoon dreft ofzo.water erin,koffiebekertje dreft,en dan warmdraaien tot motor op temperatuur is,dit een keer of 3 herhalen dan moet alles eruit zijn.[/quote]
Gaat dat niet vreselijk schuimen?

@gwal: Mooi dat't gelukt is. Je zult nog wel een paar keer koelvloestof moeten verwisselen als het er nog niet helemaal uit is.

sexy-lexy10 (0), 15 jaar geleden

gpekaar zou je mij uit kunnen leggen hoe ik precies te werk moet gaan?

groetjes alex

buzz_4stroke (0), 14 jaar geleden

Wat ook wel gebruikt wordt in de installatietechniek zijn de bekende bruistabletjes voor de kunstgebitjes om alles mooi schoon te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.