Opel Overig 1991: Olielampje

Bouwjaar: 1991

Hallo
Ik heb een 1.7 diesel motor van GM waarbij het olielampje gedurende de eerste 4 minuten van het draaien blijft branden terwijl de olie wel op peil staat? Wat kan hiervan de oorzaak zijn en wie weet hoe het olielampcircuit functioneerd?

Groeten
Sebastian

sebas10817

Geplaatst door sebas10817 , lid sinds 18 jaar geleden

15 Reacties

Opeltje PRO, 18 jaar geleden

ik zou eerst olie en filter eens vervangen...


RDijkstra, 18 jaar geleden

na dat je hebt uitgevoerd wat Opeltje je zegt, kun je de oliedruksensor nakijken mischien is die niet goed.

sebas10817, 18 jaar geleden

Ik heb het oliefilter niet vervangen wel de olie? Er zat een paar liter te veel in carter, ik heb helaas nu geen motor meer het hele spel is vast gelopen, door te slepen met een 2,5 liter diesel bus geen beweging meer in te krijgen hoe komt dit nu en hoe werkt het olie circuit precies?

harakara, 18 jaar geleden

Was het wel allemaal olie? zat er misschien koelmiddel of branstof bij.Waarschijnlijk krukaslagers vast,als dit bij lopende motor gebeurt is is hij warschijnlijk overleden

sebas10817, 18 jaar geleden

de motor heeft gedurende een jaar stil gestaan, waardoor ik dacht een paar liter erbij te gooien omdat ik niet direct de olie kon verversen. huidig was de olie ververst.
ik vermoed dat het filter goed vervuild is geweest waardoor de olie moeilijk door heeft kunnen stromen?

Opeltje PRO, 18 jaar geleden

oeps, heb je zonder olie af te tappen er 2,5 liter bij in gegooit?

sebas10817, 18 jaar geleden

yep rond de 2 liter denk ik wel

Opeltje PRO, 18 jaar geleden

ik begrijp niet echt waarom je dit hebt gedaan....maar ik denk dat de motor nu aan zijn eind is gekommen door dit grapje..

sebas10817, 18 jaar geleden

omdat ik ooit wel eens gehoord heb dat wanneer een auto lang stil staat je het beste de olie kan verversen, maar waarom denk je dat dit de motor fataal is geworden?

RoelV PRO, 18 jaar geleden

Uit jouw verhaal haal ik eigenlijk alleen maar dat je olie hebt bijgevuld en ik vermoed dat er te veel in zit of ingezeten heeft.....en daar kunnen ze ook niet zo goed tegen...

Opeltje PRO, 18 jaar geleden

verversen btekend....oude olie aftappen...nieuwe juiste hoeveelheid er in doen. jij hebt er nu te veel in gehad....en dat kan je je motor kosten....omdat de zuigers niet meer heen en weer willen door te veel aan olie...

sebas10817, 18 jaar geleden

Maar op het moment dat de motor stuk liep zat de juiste hoeveelheid motorolie in de motor?

Opeltje PRO, 18 jaar geleden

pf.....dus na het bijvullen stond de boel op peil....dan is mogelijk iets aan de hand met de motor of distributie riem....

anders moet hij rond kunnen gaan.

harakara, 18 jaar geleden

Na het starten van een blok dat lang stil heeft gestaan is het mogelijk dat door het oude olie filter het overdruk vantiel het te zwaar voor zijn kiezen krijgt, wanneer deze blijft hangen moet je behoorlijk toeren draaien om het olie lampje uit te krijgen, olie druk te laag ,krukaslagers beschadigd enz.

sebas10817, 18 jaar geleden

jammer van de motor maar in ieder geval een goed leeraspect ;-( geweest, bedankt voor de tips !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.