Opel Zafira: Olielampje knippert

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dti

Als mij Zafira op temp is gaat bij stationair draaien het oliepeil lampje knipperen. zodra ik weer toeren maak gaat het direct uit.
Oliepeil niveau is goed. dit probleem doet zich alleen voor als de motor op bedrijfstemp. is bij een koude motor is er geen probleem.
Opmerkelijk is wel als de zafaria op bedrijftemp is dan loopt de motor (als deze stationair draait) niet gelijkmatig, ook zie ik op de boordcomp het verbuik dan steeds schommelen tussen de 0,6 en 0,7 l/per uur.
Is dit een bekend probleem?

jerbes

Geplaatst door jerbes (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Opeltje (0) PRO, 17 jaar geleden

oliedruk schakelaar defect. deze vervangen en je probleem is opgelost

MiniJack (0), 17 jaar geleden

Is bij mijn Zafira Di (X20DTL) ook het geval. Zelfs het instructieboekje spreekt over een normaal verschijnsel. Ik heb de sensor klaar liggen, maar heb nu het volgende probleem: de turbo giert. Ik dacht eerst aande dynamo, heb die vervangen, maar de oorzaak blijkt de turbo. Heb inmiddels via de sloop een tweedehands op de kop weten te tikken voor relatief weinig. Nu nog inbouwen.
Iemand nog tips waar ik om moet denken bij de inbouw?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.