Opel vectra-b 1.7TD: Olielek aan onderkant uitlaatspruitstuk?

Bouwjaar: 1996

Hallo,
Ik heb zopas mijn koppakking veranderdt en heb bij het monteren van mijn distributieriem een tand gemist en hem één tand te vroeg gelegd op mijn krukas, Nokkenas en injectiepomp lagen wel juist. Ondertussen heb ik dit al wel terug aangepast maar komt er een weinig olie langs de onderkant van mijn uitlaatspruitstuk gelopen bij draaiende motor en komt er blauwe rook uit mijn uitlaat. Nu is mijn vraag of het mogelijk is dat mijn pistons een klep krom geslagen hebben met één tand te missen op de distributieriem of dat het probleem zich elders moet situeren? Hierbij moet ik nog vermelden dat ik bij het terug monteren van het uitlaatspruitstuk de nippel waar de olietoevoerleiding van de turbolader op zit beschadigd had waardoor deze lekte als ik de motor voor het eerst startte en de motor een klapperend geluid maakte (die ene tand hé). Heb hem maar even laten draaien en heb dan deze nippel vervangen dus zou mischien ook de turbolader kunnen zijn?

Hopelijk kan mij iemand hierbij helpen zonder ik terug mijn motor open moet gooien?

Alvast bedankt!!!

Largo

Geplaatst door Largo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Largo (0), 18 jaar geleden

Vervolg :
Heb ondertussen mijn motor nog eens laten draaien en het lekken van de olie aan de uitlaat is gestopt maar er komt nog altijd hevig blauwe rook uit de uitlaat. Heb de uitlaat er af genomen maar er is geen spoor van olie waar te nemen in de uitlaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.