Opel meriva: oliepeil

Bouwjaar: 2004

We hebben reeds 700 Km met de nieuwe wagen gereden. Gisteren heb ik het oliepeil eens nagekeken en vastgesteld dat met koude motor op een horizontale plaats, meer als een halve centimeter boven het maximum op de peilstok staat. Heb nog eens gemeten met bedrijfswarme motor (volgens het boekje dus) en na 15 minuten wachten=====> peil 1 centimeter boven maximum. Volgens boekje kan teveel olie leiden tot katalysator -en motorschade. Het is een 1700 CDTI motor met volgens de garage inrijolie (te vervangen na 7500 km). Moet ik nu naar de garage om het teveel te laten aftappen, of is dit de normale gang van zaken, kwestie van mij door de garage niets op de mouw te laten spellen. Alvast een vriendelijke dank voor diegene die mij kan helpen.

mark7287

Geplaatst door mark7287 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

ik zou het laten aftappen.. 1cm is +/- 1 liter, en dat is wel wat veel!

mark7287 (0), 20 jaar geleden

Dank U voor het snelle antwoord, enkele collega's vonden het ook raadzaam wat olie te laten aftappen. Had toch graag ook eens geweten of bij deze wagen echt wel nog gebruik gemaakt wordt van inrijolie. De huidige wagens zouden zogzegd niet meer ingereden moeten worden. Een andere Opeldealer vertelde ons een paar maanden terug, dat deze wagen pas na 15.000 km een eerste onderhoudsbeurt nodig had !!??

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

gewoon iets uit laten halen eventueel tegen het advies in van "het kan geen kwaad " gewoon laten doen! het is jouw auto

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

ik heb zelfs nog nooit van inrijolie gehoord... weet wel dat bij seat de auto's pas na 15.000/ 1 jaar terug hoeven te komen.

wel is het verstandig om bij een nieuwe auto het oliepeil in de gaten te houden aangezien de een wat hoger olieverbruik hebben (moeten nog inslijten)

gts3856 (0) PRO, 20 jaar geleden

Volgens mij geeft de auto het zelf aan als die aan een beurt toe is dat kan oploopen tot 2 jaar of 50000 km. Staat ook in het onderhoud boekje onder eco servic flex.
Er zit geen inrijolie in.

groetjes gts

mark7287 (0), 20 jaar geleden

Dank aan allen, ben deze zaterdagmorgen bij de dealer geweest. Nog voor hun eigenste kontrole vertelde men mij dat er eventueel een probleem met de peilstokaanduiding zou zijn(?). Heb samen met hen nog eens nagemeten en duidelijk 1cm boven max. vastgesteld. Reactie daarop van de dealer: "het kan geen kwaad, maar neem volgende dinsdag nogmaals kontakt met me op".

GTS heeft gelijk ivm servicebeurt en de inrijolie voor deze dieselmotor. Maar de dealer vindt het verstandiger een eerste oliewissel met nazichtje te laten uitvoeren bij die 7500 Km. Uiteraard te betalen. Het is psychologisch moeilijk om deze "wijze" raad in de wind te slagen.

Mijn buurman heeft 7 Atra's TDI (autorijschool) en verving zelf al na 2500km de olie.

Volgens ons boekje zit er geen inrijolie in, de eerste afvulling in de fabriek is voor dieselmotoren zoals de onze, olie van kwaliteit GM-LL-B-025 en viscositeit 5W-40. Men vermeld nog: bij gemiddelde bedrijfsomstandigheden goed voor 50.000 km voor deze dieselmotor zonder partikelfilter.

Opmerking: ons onderhoudsboekje begint begint met pagina 3. Het eerste blad heeft de dealer eruit gescheurd (scheurrand zichtbaar). Wat staat daar normaal gezien op?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.