Opel Meriva 1.7 CDTI: olieverbruik / benzineverbruik

Bouwjaar: 2004

Hallo,

Ik wil graag twee zaken voorleggen betreffende mijn nieuwe Opel Meriva 1.7 CDTI. Zijn er mensen die dezelfde ervaring hebben?

Het eerste is het olieverbruik. Tot aan deze auto heb ik nooit olie hoeven aanvullen. Sinds ik de Meriva (diesel) rijd, heb ik al 1 liter moeten aanvullen na 15000 km rijden. Is dit normaal? Wordt dit nog minder als hij langer is ingereden?

De 2e vraag gaat over het benzineverbruik. Volgens Opel moet hij gemiddeld 1:18.5 rijden. Ik haal dat tot nu toe (15000 km) bij lange na niet. Ik haal net 1:15. Zijn er meer mensen met deze ervaring? Is het normaal voor een nieuwe auto?

groet Peet Jol.

Geplaatst door

birdy1279 (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

1 liter na 15000 km? das ja perfect! vroeger moest de wagen nu een beurt hebben he.......kijk maar eens in het boekje wat het verbruik mag zijn...

benzine verbruik? in neem aan dat je dieselverbruik bedoeld...ik heb daar geen ervaring mee.

Opeltje 0
badge

20 jaar

1 liter per 15000 km?
niets aan doen,misschien word het nog iets beter maar is toch mooi?en br.st.verbruik vind ik eigenlijk ook wel mooi,fabrikanten overdrijven soms weleens iets.
michael

het olieverbruik bij onze CDTI is na 3250 km nog maar net onder het max., en het br.st.verbruik = 730km met 42 liter met rustige rijstijl(korte en langere ritten). Autowegen gereden met 120-140 km/u.

De wagen moet wel naar de garage want het rammelt vooraan het dashboard (eerder gepiep of geknister) en het (lege) handschoenvak maakt ook een herrie van jewelste als we een kasseiweg moeten nemen. Heb jij hier ook al mee te maken gehad?

mark7287 0

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.