Opel Meriva: Startmotor blijft soms hangen tijdens starten easytronic

Bouwjaar: 2003

Sind oktober 2003 hebben wij een Meriva 1.6 Easytronic. Na al heel veel problemen gehad te hebben, valt ons nu steeds vaker op dat de startmotor blijft hangen bij het starten van de motor. Starten gaat alleen in de vrij stand en de voet op de rem, dus daar is niets door ons aan te doen. De garage heeft al meerdere keren geprobeerd het probleem te herproduceren, maar zonder succes. Echt iets eraan gedaan hebben ze echter nog nooit. Wat zou dit kunnen zijn en hoe moet ik nu verder ?
groetjes en alvast bedankt voor de reacties,
Jan-Paul

jeepee5245

Geplaatst door jeepee5245 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

terug brengen nar de dealer. je hebt neem ik aan nog garantie. hun moeten het oplossen.

jeepee5245 (0), 19 jaar geleden

Helaas nog steeds problemen. Eind vorig jaar (klinkt verder dan het is) heeft et Motorhuis het hele schakelmechanisme (servomotoren) vervangen. Echter geheel zonder resultaat. Nog steeds, 1 x per week het kippenvellen starten. Dinsdag gaat hij wederom retour. Nu alleen nog krakende voorpoten, aircopomp met bijgeluiden, startproblemen met de easytronic en slecht gespoten linker achterportier. Verder bevalt hij best. In september loopt hij uit de 2 jaar garantie. Ik heb ze reeds gevraagd een aanvullende garantie af te geven wegens de continue problemen. Ik heb hem zelfs getracht in te ruilen, maar voor dezelfde auto moest ik na 1 jaar 5000 euro bijleggen. Leek mij een beetje teveel, dus maar weer de reparatie weg bewandelen.
Mocht er nieuws zijn, hou ik je op de hoogte, jij ook ?
Groetjes,
Jan-Paul

PaulE (0), 19 jaar geleden

Mijn Corsa 1.2Easytronic heeft helaas hetzelfde probleem. Komt helaas meer dan eens per week voor. Opvallend is dat het alleen gebeurt als de motor koud is. Omdat ik aan een klevende (elektronische) koppeling denk probeer ik voorlopig even de auto in "A" te parkeren en pas in "N" te zetten vlak voor ik start. De koppeling wordt zodoende vlak voor het starten nog bediend. Vanmorgen werkte het! Hoop dat de theorie blijft kloppen. Ik hou je op de hoogte.
Groetjes, Paul

PaulE (0), 19 jaar geleden

Theorie klopte niet, de "N" van een Easytronic is een echte vrijstand. D.w.z. of de koppeling nu wel of niet kleeft zou geen verschil mogen maken.
De dealer gaat volgende week "preventief" (ze hebben het geluid nog niet gehoord) de startmotor vervangen. Hopelijk helpt dat!
Groetjes, Paul

PaulE (0), 19 jaar geleden

Vanmorgen is de startmotor van mijn Corsa vervangen en is de starterkrans afgebraamd. Helaas heeft het helemaal niets geholpen, bij het starten hoor ik de herrie weer. Ben nu van plan om mijn drie weken oude Corsa weer te verkopen. Het is duidelijk een maandagochtend uitvoering.

c lafleur (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens op dit forum:

http://www.hobbyist.nl/forum_reacties.ph...

Het betreft hier een motorfiets (BMW R100RS) maar deze heeft dezelfde startmotor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.