Opel Zafira 2000: olieverbruik

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

beste monteurs,
Mijn Zafira verbruikt veel olie vooral bij hogere toeren en het gaat ook langs het kleppendeksel terwijl ik de pakking vervangen heb voor een nieuwe.
tijdens het vervangen van de koelvloeistofbuis achter het blok moest ik het inlaatspruitstuk demonteren en hier zat behoorlijk wat olie in dus denk dat de carterventilatie niet goed is, ook geen toerenverschil met openen olievuldop wat wel zou moeten heb ik gelezen. aangezien ik niet precies weet hoe de carterventilatie werkt heb ik wat testjes gedaan. 2 van de pijpjes die op het kleppendeksel zitten geeft 1 ervan onderdruk en de andere krijgt onderdruk door de gasklep waarvan het buisje naar de zijkant van gasklephuis gaat. het andere pijpje is aangesloten op de buis boven het gasklephuis waar de lucht aangezogen wordt die vanuit de lmm komt. ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. bij voorbaat dank
motor:Z18XE 162.000km
mvg, Richard

Richard van oeffelen

Geplaatst door Richard van oeffelen (0) , lid sinds 6 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

6 maanden geleden - Richard van oeffelen

??? Iemand een antwoord

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.