Opel Corsa: om gek van te worden

Bouwjaar: 1990

mijn corsa heeft weer de zelfde kuren als voor heen,ik heb die auto vorig jaar gekocht,hij heeft meteen een grote beurt gehad,nieuwe verdeeler roter bougies olie heeft al die tijd goed gelopen tot begin februarie parkeer hem slaat af krijg hem niet meer aan,stond ongustig dus moestgesleept worden naar garage,nu begint het:moest een nieuwe pomp in 200 nogwat euro vraag ik kan ik ook 2de handspomp brengen? geen probleem aleen geen garantie oke kan ik begrijpen,dus ik naar sloop oude pomp mee nieuwe pomp geprobeert goed paar dagen later auto klaar ik blij ,naar plus minus 50 km slaat af gelukig voor de deur, niet meer aan de praat te krijgen weg 190euro geen garantie.maar nu wist ik waar de bezinepomp zat,uitgebouwdt geprobeerd motorliep er in gezet start loopt. niet goed maar toch ik kon hem naar die gast
[een neefje] brengen,hij zag het meteen? distrubutie versleten en tandje verkeerd,ik dacht laat hem zijn gang maar gaan hij zou meteen de waterpomp vernieuwen anders zou ik daar later weer problemen kunnen krijgen was ik het mee eens.een paar dagen later en een paar honderd kilometer op de teller rijker krijg ik hem terug hij had er meteen een andere bezine pomp in gezet want het bleek niet de orginele te zijn, mijn fout of van de garage daar ben ik nog niet zo zeker van.zo ver zo goed twee dagen later het zelfde probleem,toen ben ik deze site tegen gekomen, daar stond iets van bezine filter en waar die zat,ik een nieuwe eronder gezet [door de oude kon je nog niet meer blazen] met pijl in goede richting ,toen liep die echt als een zonnetje, ook weer fatsoendelijk stationeer totdat ik hem vanmiddag weer parkeerde, wil weg start 2seconde slaat af een wil niet meer starten,ik hoor de pomp wel druk opbouwen,maar hij vererkt het aan te slaan.ik weet het echt niet meer.

kneutje

Geplaatst door kneutje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Monkey (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Ron,
Laat eens naar de ontstekingsmoduule / ontstekingsspoel kijken. Deze zit onder de verdelerkap. Als je een zwarte verdelerkap heb (delco type) is het een vaak voorkomend probleem. De contacten van de spoel oxyderen vaak.

kneutje (0), 19 jaar geleden

ik meen dat mijn verdelerkap[nieuw] roodachtig is. zit die module bij de roter in de buurt? foutje is toch een zwarte verdelerkop.kun je die oxyde verwijderen of hoe moet ik dat zien.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ontstekings moduul en ontstekings spoel gaan vaak stuk bij dit type ontsteking ik denk dat t daar gezocht moet worden.

willem

kneutje (0), 19 jaar geleden

morgen zou iemand er naar de auto kijken ik zal het hem zeggen,ik hoop echt dat het dat is,want ik kan er geen pijl optrekken.toch bedankt.

kneutje (0), 19 jaar geleden

toch nog een vraagje;
ik had ergens gelezen dat de onstekingsmoduul gelijk met de bobine vervangen moet worden klopt dat?

Monkey (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Ron, Niet doen is onzin
De bobine en ontstekingsmoduul staan los van elkaar.
Wat ik wel wil adviseren is de ontstekingsmoduul en de inductiespoel samen te vervangen

kneutje (0), 19 jaar geleden

oke bedankt.

kneutje (0), 19 jaar geleden

beste mensen het schijnt weer aan de branststofpomp te liggen volgens die man heeft hij te lang tegen het vervuilde benzinefilter op moeten boksen,hij vonkt wel motortje onder luchtfilter wordt ook aan gestuurd maar er komt geen benzine uit de leiding bij het starten,hij heeft eens op een relais getikt,dit wordt dan de 2de brandstofpomp,zijn die zo gevoelig dan? of zou dat relais wat meteen onder de motor kap zit het probleem kunnen zijn? of of of ?

Leon6550 (0), 19 jaar geleden

De vervuilde benzine wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een poreuze beluchtingslang van je benzine tank, deze slang gaat van de tankvulhals door je chassis naar de tank.
Water en straatvuil opgegooid door je wiel geraakt zo in de tank en veroorzaakt problemen.

kneutje (0), 19 jaar geleden

volgens mij is het benzine filter nog nooit vernieuwd geweest er stond nog iets op van generalmotors.maar mocht het dat zijn van die poreuze beluchtings slang en dat vuil, hoe kom je daar bij?of beter gezegd hoe controleer je dat.toen ik benzine pomp er uit had kon ik in de tank kijken,maar volgens mij niet noemens waardig veel vuil.voor 15 jaar oud bedoel ik.als ik die andere pomp erin zet zuig ik het eruit,maar ik moet wachten op dat ding en en dat duurt. groetjes

kneutje (0), 19 jaar geleden

het lag toch weer aan de benzinepomp, muurvast zat niet eens zo,n plasticzeefje onder ik heb nu een orginele 2de hands. nu ik dat brandstof filter vernieuwd heb hoeft die volgens mij ook niet meer zo hard te werken,dus ik laat me verrassen.in ieder geval bedankt voor het meedenken ik heb er best wel wat van geleerd. groetjes.

kneutje (0), 19 jaar geleden


Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.